ünnepi jótékonyság

2018.12.18. 15:36

Rászorulóknak osztottak ételt Békéscsabán

Százötven adagnyi gulyáslevest osztott ki rászoruló békéscsabaiak között a Bartók Béla út 12. szám alatt kedden délben Szarvas Péter polgármester.

L. B.

Az akcióban segítette Szántó Zsolt kabinetvezető, a Hajrá Csabaiak Egyesület elnöke, Dénes Lajos, valamint Prohászka Béla mesterszakács, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke. Az érintetteket a családsegítő szolgálat munkatársai választották ki, a legtöbben ételhordókban elvitték az ételt.

– Vannak, akiknek egy tál meleg étel is rengeteget jelent – mondta lapunk kérdésére a kezdeményezésről Szarvas Péter, hozzátéve, ezért volt fontos, hogy ilyen módon segítséget nyújtsanak a rászorulóknak. Kifejtette: az akció nem újdonság, immár hagyomány, hogy a karácsonyt megelőző adventi időszakban városvezetőként ételt oszt a nehéz helyzetben élőknek, mégpedig saját, adózott jövedelméből. A százötven adag étellel közel száz embernek tudtak segíteni.

Fotó: Lehoczky Péter

Prohászka Béla elmondta, hogy a hungarikummá minősített gulyásleves marhahúsból készült, burgonyával, répával és zöldséggel, azt fűszerpaprikával, sóval, őrölt köménnyel és őrölt borssal, csipetkével tették még inkább ízletessé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában