Mikulás-menet galériával, videóval

2018.12.08. 21:12

Lovas polgárőrökkel, szekéren jött a Mikulás a fényesi tanyákra

Ismét megrendezték a hagyományosnak számító Mikulásozást a Békéscsabai Fényesi Tanyák Polgárőrség KHESZ lovas polgárőrei szombaton délután.

Papp Gábor

Nógrádi Csilla, a fényesi tanyák polgárőrség elnöke lapunknak elmondta, útjuk során lovas szekéren, illetve lóval végigjárták a városrészen található tanyákat, érintettek több hobbikertet, illetve részben a Lencsési lakótelepet, és cukorkával, édességgel lepték meg az ott élőket.

– Az akciónak több célja van – fogalmazott Nógrádi Csilla. – Egyrészt, a környéken viszonylag sok egyedülálló és idős ember él. Szeretnénk, ha éreznék, tudnánk, hogy vannak, akik törődnek velük, figyelnek rájuk. Másrészt, fontos elképzelésünk, hogy minél többen értesüljenek a fényesi polgárőrség működéséről.

Fotók: K. Z.

A szervezet elnöke kifejtette, ha nem esik az eső, szinte minden nap járőröznek. Kérdésünkre megerősítette, hogy a tanyákon viszonylag sok idős ember él, míg a hobbi kertes részeken számos fiatal, akár kisgyermekes család. Mint megtudtuk, a tanyasiak különösen kedvelik, ha lovakkal járőröznek, akadnak, akik direkt kérik, hogy a négylábú állatok hátán keressék fel őket – különösen ha például az unokáik is náluk vannak látogatóban.

– Úgy gondolom, elsősorban a megelőzésben jut fontos szerep a tevékenységünknek – hangsúlyozta már felvetésünkre Nógrádi Csilla. – Kevesebb az illegális szemétlerakás, a falopás, a betörés. Természetesen ez nem csak nekünk köszönhető, de talán folyamatos jelenlétünk is hozzájárul a megelőzéshez.

A lovas polgárőr csapatot egyébként Nógrádi Csilla mellett Liker Zsanett Sára és Uhrin Ágnes alkotja. Szombaton utóbbi polgárőr más jellegű elfoglaltságai miatt nem tudott részt venni a Mikulásozáson, a csapat viszont kiegészült a Mikulás szerepét betöltő Gajda Jánossal és az önkéntes Csiaki Kevinnel. S persze ne feledkezzünk meg a két derék lóról, Tardisról és Tündérről sem.

A lovas polgárőrök elárulták, ha hívják őket szívesen segítenek különböző városi és egyéb rendezvényeken is.

– Igazán üde színfoltja a Mikulás-menet ennek a szürke és esős szombatnak – osztotta meg véleményét lapunkkal egy környékbeli hölgy. Ildikó elmondta, bár még nem lakik a területen, de várhatóan hamarosan kiköltözik.

– Úgy gondolom, a lovas polgárőrök jelenléte biztonságot ad különösen az időseknek, az egyedülállóknak, de gyakorlatilag mindenkinek – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában