vonatközlekedés

2018.12.17. 12:49

Letört áramszedő okozta a fennakadást

Hétfőn 8:40-kor Szolnoknál, a Keleti pályaudvarról Lőkősházán át Bukarestbe tartó Traianus InterCity vonat mozdonyának áramszedője letörött.

Emiatt Szolnok és Szajol között nincs áram a felsővezetékben. A vonatokat dízelmozdonyokkal továbbítják azon a szakaszon. A nemzetközi IC vonat utasait egy másik szerelvényre szállítják át. A Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba, illetve a Budapest-Cegléd-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony vonalon meghosszabbodik a vonatok menetideje – írja a mavcsoport.hu.

A szakemberek kijavították a vezetékek meghibásodásait Szolnoknál, illetve Szolnok és Szajol között. Utóbbi szakaszon immár mindkét vágányon, zavartalanul közlekednek a vonatok. A Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba, illetve a Budapest-Cegléd-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony vonalon fokozatosan áll helyre a menetrendszerű vonatközlekedés. Érdemes tájékozódni a Vonatinfón, mert a vonatfeltorlódások és ideiglenese korlátozások miatti hosszabb menetidővel a délutáni órákban még számolni kell. A vasúttársaság az utasoktól elnézést kér.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában