karácsonyi ünnepség

2018.12.23. 14:55

Együtt ebédeltek a hajléktalanokkal Békésen

Megtartotta hagyományosnak számító karácsonyi ünnepségét a Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ a napokban a helyi hajléktalan szállón.

P. G.

Az ünnepi rendezvényen jelen volt Kálmán Tibor, a város alpolgármestere, Tárnok Lászlóné, a település jegyzője, Kádasné Öreg Julianna, a BVSZSZK igazgatója és Guskáné Kiss Mónika, a szociális szolgáltató központ igazgató-helyettese.

A műsorban közreműködött a Békési Református Iskola énekkara. Földesi Viktória, a Mezőberényi Általános Iskola Muronyi tagozatának tanulója furulyán játszott, Petri Eszter, a Sarkadi Általános Iskola tanulója énekelt, valamint felléptek a hajléktalan szálló lakói is.

Az ünnepi műsor után a város vezetői és a hajléktalan szálló lakói a szokásoknak megfelelően közösen elfogyasztották az ünnepi ebédet, az asztalokra kiváló babgulyás került. Ezt követően Kálmán Tibor ajándékcsomagokat adott át a szállón lakóknak.

Az alpolgármester lapunknak elmondta, a városban megyei összehasonlításban is összetett és sokrétű szociális szolgáltatást működtet a BVSZSZK és az önkormányzat.

– Igyekszünk egész évben odafigyelni a rászorulókra és több módon támogatni őket – hangsúlyozta az alpolgármester. Mint mondta, az ünnepek közeledtével azonban különösen lényegesnek tartják, hogy éreztessék a nehéz sorsú emberekkel, fontosnak tartják őket, szolidárisak velük.

– A jelenlétünkkel is szerettük volna kifejezni, hogy számíthatnak a város és természetesen az intézmény támogatására – húzta alá Kálmán Tibor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában