baleset-megelőzés

2018.12.06. 17:38

A Mikulás is óvta szerdán a csabai bicikliseket

Látni és látszani..., élni és életben hagyni! címmel szervezte meg hagyományos baleset-megelőzési akcióját a Békéscsabai Városi Polgárőrség és dr. Ferenczi Attila tanácsnok, önkormányzati képviselő, a József Attila Lakótelepi Településrészi Önkormányzat vezetője szerdán délután, a Lencsési lakótelepre vezető, forgalmas kerékpárúton.

P. G.

Bugyinszki Tamás, a Békéscsabai Városi Polgárőrség elnöke – aki a kezdeményezés napján Mikulás-jelmezt öltött – elmondta, a tizenegyedszer életre hívott akció részeként ismét kiszűrték a szakaszon világítás nélkül közlekedő kerékpárosokat.

A képen: Dr. Ferenczi Attila

– Aki nem rendelkezett világítással, dr. Ferenczi Attilának köszönhetően kerékpárvillogót kapott – ecsetelte.

Dr. Ferenczi Attila kiemelte, korábban sok volt a területen a kerékpáros-baleset, amin az elmúlt években sikerült jelentősen javítani.

Fotók: Kiss Zoltán

– Ehhez a rendőrség és a polgárőrség akciói mellett hozzájárult a kerékpárút fejlesztése is – hangsúlyozta. – A közelmúltban is több fejlesztés valósult meg a városban. Az akció a Mikuláshoz kapcsolódóan ismét játékos formában igyekezett felhívni a figyelmet a biztonságos közlekedés fontosságára.

A tanácsnok kitért arra, hogy egyre kevesebb olyan kerékpárt látni, amely nincs felszerelve világítással. A Mikulás-akcióban a gyerekekre, fiatalokra kiemelt figyelmet szenteltek, illetve őket külön is megajándékozták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában