Békés

2018.11.29. 17:28

Segítik a fiatalokat, nem adják el az üdülőt

Pályázati támogatással tizenkilenc lakást újít fel az önkormányzat a városban, hogy ezzel is segítse a fiatalok helyben maradását, visszatérését.

P. G.

A képviselő-testület csütörtöki ülésén ennek érdekében módosította az önkormányzati lakások és helyiségek bérletéről szóló helyi rendeletet. Mint azt Izsó Gábor polgármestertől megtudtuk, a döntéshozók korábban támogatták az önkormányzat Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programra benyújtott „Esélyt a fiataloknak, Békés város ifjúságsegítő programja” elnevezésű szakmai anyagát. A projekt részeként egyebek mellett a már említett ingatlanok felújítása is megvalósulhat.

Mucsi András önkormányzati képviselő elmondta, a városban rendkívül nehéz albérletet találni.

– Hiába áll számos ingatlan üresen, az emberek bizalmatlanok – ecsetelte. – Eközben vannak olyan huszonéves, illetve harmincas éveikben járó fiatalok, akik szeretnék elkezdeni az önálló életet. Ez a tizenkilenc lakás ezt a célt szolgálja majd. Olyanokat segít a lehetőség, akik elhelyezkedtek a munkaerő-piacon, vannak gyermekeik, vagy tervezik a családalapítást.

A testületi ülés nyitóakkordjaként a polgármesteri hivatal nagytermében leleplezték Barabás Miklós gróf Széchenyi Istvánt ábrázoló alkotásának fotómásolatát. Izsó Gábor polgármester kifejtette, Széchenyi a magyar reformkor nagy alakja, aki minden területen fejlődést hozott Magyarországnak.

– Ebben a teremben születnek meg a város sorsát meghatározó döntések. Nem árt időnként Széchenyi Istvánra tekinteni, erőt és példát meríteni a munkásságából – fogalmazott.

A grémium határozott arról is, hogy nem adja el az önkormányzat fonyódi üdülőjét. Rácz Attila üdvözölte a döntést, majd némi vita alakult ki a hogyantovábbról, a működőképes modell mikéntjéről. Erről decemberben tárgyal majd a testület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában