közösségfejlesztés

2018.11.13. 16:35

Regionális ifjúsági konferenciát rendeztek Békéscsabán

Regionális ifjúsági konferenciát szervezett a Táliber Közösségfejlesztő Alapítvány, kedden, az Andrássy Úti Társaskör épületében.

B. O.

A szerző felvétele

Az eseményre az ifjúsági közösségek képviselői, ifjúsági szakemberek, pedagógusok, fiatalokkal foglalkozó szakemberek, közösségfejlesztők, valamint közművelődési szakemberek érkeztek.

A szerző felvétele

– Munkánk során napi szinten tapasztaljuk, hogy egyre élesebb a határvonal a fiatalok és felnőttek, a digitális világ és a „való világ” között, a felnőtt szakemberek kommunikációs stílusa, nyelvezete, eszközrendszere egyre nehezebben éri el a fiatalokat, a civil szervezetek pedig utánpótlás gondokkal küzdenek. Békéscsabán, de megyeszerte is alig van korosztályi ifjúsági szervezet, ifjúsági közösségi tér pedig még kevesebb, a digitális bennszülöttek és digitális bevándorlók nehezen értik egymást – árulta el az alapítvány elnöke.

Zsótér Mária hozzátette, a konferencián ezeknek a napi szintű tapasztalásoknak keresik az okait, az elmozdulás lehetséges irányait, és igyekeznek közelíteni egymáshoz az offline és online generációkat, közösségeket, tereket.

– Alapítványunk a közösségfejlesztés, közösségi mentálhigiéné, ifjúságsegítés, közművelődés területén működik, mi magunk is keressük azokat a módszereket, amelyekkel elérhetjük, megérthetjük, ösztönözhetjük a különböző korosztályokat. Úgy véljük azonban, hogy a módszerek mit sem érnek magukban, ha felnőttekből, akik fiatalokkal is foglalkoznak, hiányzik az empátia a korosztály irányában, az asszertív kommunikáció, a rugalmasság, a nyitottság. Ezért is szeretnénk ezen a napon a háttérről beszélni, azt a környezetet megérteni, amiben ma dolgozunk, élünk, szerveződünk, együttműködünk – részletezte a szakember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában