Békés megye

2018.11.30. 14:28

Több pénzt kap öt település TOP-os beruházása

A kormány döntése nyomán több pénzt kaphat öt önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében megvalósuló beruházásaihoz – közölte a megyeháza.

Licska Balázs

A határozat érinti a dévaványai bölcsődeépítést, a hunyai konyfafejlesztést, Orosházán a nappali szociális ellátás fejlesztését, a nagykamarási óvodai projektet, a gyomaendrődi vizes beruházást.

A megyeházán elmondták: a TOP pályázói némely projekt kivitelezése közben szembesültek azzal, hogy egyes pályázatok az eredetileg tervezett – és megítélt – keretből nem valósíthatók meg, a hiányzó összeget pedig önerővel nem tudják pótolni. A problémájukkal megkeresték a megyei önkormányzatot, amit továbbítottak az irányító hatóságnak. A megyeháza és a Magyar Államkincstár aztán felvette a kapcsolatot a projektgazdákkal, és közösen vizsgálták meg a projekteket.

A kedvezményezett aztán beadhatta költségnövekményi igényét. Az eljárások szabályait és azt, hogy melyik pályázó mikor kaphat plusz forrást, kormányrendelet tartalmazza. A minap a Magyar Közlönyben megjelent a Békés megyét érintő kormánydöntés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában