Békéscsaba, galériával

2018.11.19. 20:31

Nyolcadjára szerveztek jótékonysági estet sérültekért

A Békés Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Központ fogyatékossággal élő fiataljai a Jókai Színház művészeivel közösen léptek színpadra Békéscsabán a hétfőn megrendezett Angyalok szárnyalása című jótékonysági esten. Az eseményt immár nyolcadik alkalommal hívták életre.

V. E.

Sziszák Katalin, a központ igazgatója elmondta, a már hagyománnyá vált jótékonysági est rendezője Tarsoly Krisztina színművész volt. A rendezvény életre hívásában a színház művészei szinte teljes létszámmal részt vettek, mellettük 68-an szerepeltek ellátotti körükből.

Beszámolója szerint a darabokat úgy tervezték, hogy a fogyatékossággal élők ne csak asszisztáljanak az előadóművészeknek, hanem teljesen közös produkcióban vehessenek részt. Kiemelte, a legfőbb szempont az volt az eseményen, hogy figyelembe vegyék a gyerekek és fiatalok kívánságait és a legtöbbet kihozzák belőlük.

Fotók: Imre György

Az igazgató elmondta, a próbák augusztusban kezdődtek el, eleinte heti, majd később napi rendszerességgel gyakoroltak együtt a színészek és központjuk tagjai. Hozzátette, rendkívül hálás a művészeknek azért, hogy szabadidejüket és energiájukat áldozták a fiatalok betanítására, hiszen köztudott, számukra sok időbe telik megtanulni bizonyos mozdulatokat, tánclépéseket vagy szövegeket.

Tarsoly Krisztina megnyitó beszédében elmondta, ugyan ez a nyolcadik közös gálájuk, de ismeretségük már tizenöt évre tekint vissza a fiatalokkal. Hozzátette, az est megszervezésében a színház és a gyermekvédelmi központ is egyaránt partner volt a kezdetektől, ami által egy olyan álom valósulhatott meg, amiben korábban hinni sem mertek.

Tolnai Péter, a Békés Megyei Közgyűlés alelnöke köszöntőjében elmondta, aki megbecsüli és tisztelettel veszi körül a fogyatékkal élő embereket, az jót és szeretetet közvetít a másik ember felé. Hozzátette, nagy öröm volt számára látni, hogy a nézőtér az est kezdetén megtelt, ami azt jelenti hogy sok pozitívan gondolkodó ember él Békéscsabán.

Beszámolója szerint ő maga fontos küldetésként éli meg a pályafutása kezdete óta, hogy a városvezetés felkarolja a fogyatékkal élő embereket és minden olyan csoportot vagy közösséget, ami a fejlődésüket és ellátásukat segíti.

Az est fővédnöke Benedek István Zsolt, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főigazgatója volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában