ünnepélyes átadó

2018.11.30. 14:56

Megnyitották a felújított piacot Dévaványán

Mintegy 65 millió forintból újult meg a helyi termelői piac. A területet már egy héttel ezelőtt birtokba vehették az árusok, a hivatalos átadó péntek reggel volt.

Balázs Anett

Fotók: Kiss Zoltán

Az idei első mínuszok ellenére nagy volt a nyüzsgés Dévaványa piacterén, ahol legtöbben a lángos előtt álltak sorba. A 170 négyzetmétert meghaladó új, fedett terület 44 árusítóhelyének egyikén kínálja portékáit Papp Imréné őstermelő is, aki mintegy 15 éve fogadja a vásárlókat saját, tejből készült termékeivel. Azt mondja, szép kulturált lett a piactér, amely nagyon megérett már a felújításra.

– A régi nyitott volt, ezért sokszor áztunk, fáztunk, ez most már jobb. A vevők is nyugodtabban tudnak vásárolni – árulta el Papp Imréné.

Fotók: Kiss Zoltán

Valánszki Róberttől, Dévaványa polgármesterétől megtudtuk, az önkormányzat 2017 tavaszán értesült a jó hírről, hogy a Bethlen Gábor utcai piactér fejlesztéséhez közel 65 millió forintos Európai Uniós pályázati támogatást nyert. A fejlesztés célja a helyi őstermelők és vállalkozások működési környezetének javítása, amely középtávon munkahely megőrzést, teremtést eredményezhet.

A fejlesztés során épült egy kiszolgáló helyiség, amelyben helyet kapott egy lángossütő, öltözővel és vizesblokkal, nyilvános mosdók, tároló, iroda és egy gombaszakértői helyiség is. A lángossütő előtt egy 20 négyzetméteres fedett helyet alakítottak ki, ahol elfogyaszthatják lángosukat a vásárlók.

 

Az épület és a terület teljesen akadálymentesített, kialakítottak egy 86 férőhelyes kerékpártárolót és több facsemetét is ültettek a területen. A működéshez szükséges energiát pedig megújuló energiaforrások fogják biztosítani.

A szalagátvágás előtti pillanatokban Dankó Béla országgyűlési képviselő gratulált az önkormányzat sikeres pályázati munkájához. Kiemelte, a legutóbbi fejlesztési ciklusban, uniós forrásokból Dévaványára 8,4 milliárd forint került és további 1,5 milliárd forintra eredményesen pályázott a város.

– Friss hír pedig, hogy többletforrás is megítéltetett a város számára, több mint 30 millió forinttal sikerült megemelni az óvoda támogatását – közölte a jó hírt Dankó Béla.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában