PénzSztár

2018.11.23. 14:08

Két Közgés csapat is a legjobb öt között végzett

A Békéscsabai SZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közg. Szakgimnáziumának Rémes négyes és a Titok csapata a negyedik és az ötödik helyen végeztek csütörtökön.

beol.hu

A Kecskeméti Bolyai János Gimnázium Fal Utca Rókái nevű csapata nyerte az immár hatodik alkalommal meghirdetett PénzSztár Hazai és Határon Túli Magyar Középiskolák Pénzügyi, Gazdasági és Vállalkozói Versenyének dél-alföldi regionális középdöntőjét, és ezzel bejutott a november 28-án megrendezendő országos elődöntőbe.

A PénzSztár Hazai és Határon Túli Magyar Középiskolák Pénzügyi, Gazdasági és Vállalkozási Versenyére regisztrált mintegy 1100 négyfős team közül a 7 hazai régió és a határon túli magyar lakta területek legjobb 5-5 csapata mérte össze a tudását a csütörtökön – 8 helyszínen párhuzamosan – megtartott középdöntőben.

A résztvevőknek a középdöntőben is változatos témák és feladattípusok során kellett számot adniuk tudásukról és rátermettségükről. A fordulóban szerepeltek kvízkérdések, mozaikszavak, számítási és szövegértési feladatok. A csapatoknak gazdaságtörténeti kérdésekben épp úgy bizonyítaniuk kellett a felkészültségüket, mint az aktuális pénzügyi, gazdasági eseményekkel összefüggésben.

Olyan feladatok is helyet kaptak a játékban, melyek során a versenyzőknek szóban kellett prezentálniuk: be kellett mutatniuk egy – a környezetükben működő – eredményes vállalkozás vagy vállalkozó tevékenységét és sikerének titkát, illetve megadott pénzügyi, gazdasági témákban kellett érvelniük és meggyőzniük a zsűrit.

A Neumann János Egyetemen megrendezett dél-alföldi regionális középdöntő az alábbi eredménnyel zárult:

1. Fal Utca Rókái (Kecskeméti Bolyai János Gimnázium, Kecskemét)

2. Flöha (Szegedi SZC Kőrösy József Közgazdasági Szakgimnáziuma, Szeged)

3. Taptap (Bajai SZC Türr István Gazdasági Szakgimnáziuma, Baja)

4. Rémes négyes (Békéscsabai SZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közg. Szakgimnáziuma, Békéscsaba)

5. Titok (Békéscsabai SZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közg. Szakgimnáziuma, Békéscsaba)

A forduló nyertese a november 28-án, a Budapesti Gazdasági Egyetemen tartandó nyolccsapatos elődöntőben küzdhet meg a fináléba jutásért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában