fejlesztés

2018.11.20. 13:54

Javában zajlik a szennyvízberuházás Kétegyházán és Okányban

Közel 5,5 milliárd forintból valósul meg a jelenleg zajló szennyvízberuházás Kétegyházán, Okányban és Csongrádon – hangzott el kedden a kétegyházi polgármesteri hivatalban.

L. B.

A szerző felvétele

Kétegyházán korszerűsítik a meglévő tisztítótelepet és bővítik a csatornahálózatot, Okányban tisztítótelepet építenek és kiépítik a csatornahálózatot, a Csongrád megyei városban pedig ugyancsak rendbe teszik a tisztítótelepet, illetve a csatornahálózatot is minimális szinten bővítik.

A szerző felvétele

A kivitelezést végző konzorcium nevében Gyömbér Mihály, a SADE Magyarország Kft. projektmenedzsere elmondta: a közbeszerzési eljárás lezárását és a szerződések megkötését követően azonnal hozzáfogtak a szennyvízberuházás részleteinek kidolgozásához, a tervek elkészítéséhez. Kétegyházán és Okányban összesen 30 kilométernyi csatornahálózatot építenek ki, 5 kilométernyi nyomóvezetéket fektetnek le, tizenöt átemelőt építenek és ötöt újítanak fel.

Gyömbér Mihály hangsúlyozta: mind a három településen megkezdődtek a kivitelezési munkálatok. Szólt arról, hogy bár hivatalosan 2020 végéig kell befejezni a beruházást, olyan gárdával és létszámmal vonultak fel, ami bizakodásra ad okot, így akár hamarabb is végezhetnek a fejlesztéssel. Kétegyházán a tisztítótelepnél a tervezett munkák 15 százaléka elkészült, mint ahogy 1400 méter vezeték és kétszázötven bekötés is. Okányban a gerincvezetékek harmadát lefektették, rövidesen következhet az átemelők süllyesztése.

Kétegyháza polgármestere, Kalcsó Istvánné elmondta, hogy a nagyközség környezetvédelmi fejlesztése már 2006-ban elindult, örömmel nyugtázta, hogy a település egészén kiépülhet a csatornahálózat. A kétegyháziak várták a beruházást, hiszen az több problémára is megoldást ad a mélyen fekvő nagyközségben. A lakosság a fejlesztéssel egy plusz szolgáltatáshoz jut.

Szívós László, Okány polgármestere hozzátette: Okányban 20 éve is felmerült a szennyvízberuházás kérdése, így egy régi álom válik valóra. Javul az okányiak életminősége, a szennyvíz elvezetését eddig szippantással oldották meg. Beszélt arról is: Okány egy európai uniós kötelezettségének is eleget tesz a beruházással, a 2500 lelkesnél nagyobb településeken kötelező kiépíteni a csatornahálózatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában