Békés

2018.11.22. 15:42

Huszonegy utcát érint az átadott fejlesztés

Huszonegy utca vízbiztonságát erősítő és csapadékvíz-elvezetését biztosító 154 millió forintos beruházást adott át csütörtökön Izsó Gábor polgármester és Dankó Béla országgyűlési képviselő Békésen.

P. G.

Izsó Gábor kiemelte, a csapadékvíz elvezetését szolgáló beruházásaik egyik állomásához érkeztek a csütörtöki átadással. Mint mondta, napjainkban rendkívüli módon felértékelődött a csapadékvizek, illetve a felszínre került talajvíz elvezetésének kérdése, illetve ezeknek a vizeknek a hasznosítása. Hozzátette, a 154 millió forintos beruházás részeként több helyen történtek fejlesztések.

Izsó Gábor és Dankó Béla az átadáson. Fotó: K. Z.

Árkok kialakítása, átereszek építése, aljzat betonozása, átemelők építése egyaránt része volt a projektnek, amivel huszonegy utca vízbiztonságát oldották meg. A polgármester kitért arra, hogy az átadás helyén, a Keserű soron, illetve Dánfokon, a Táncsics utca és a Tárház utca egyik részén, valamint a Dózsa György utca problémás helyein valósult meg beruházás.

Dankó Béla országgyűlési képviselő bejelentette, ebben az uniós fejlesztés ciklusban eddig 8,2 milliárd forintot nyert el a békésiek, amiből 3,5 milliárd forint érkezik a városba a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programon keresztül. TOP-os forrásokból készült el a csütörtökön átadott fejlesztés is. Dankó Béla szerint a beruházás dicséri az önkormányzat előrelátást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában