Orosháza

2018.11.05. 17:20

Hullanak a csempék a házról, a tömb lakói tájékoztatást várnak

Lakástulajdonosok gyülekeztek hétfőn reggel Orosháza főutcájának egyik társasháza előtt. Az a hír járta, a Kossuth utcai, csempével burkolt hétemeletes tömbről megkezdi a kivitelező a csempék leverését. Évek óta gond azoknak a hullása, látványos rajzokkal szemléltették az állapotfelméréskor, hol kellene a magas épületen ezt a problémát megoldani.

Csete Ilona

A lakásszövetkezeti tömbben élők eldöntötték, nem járulnak hozzá, hogy leverjék az épületről a tél kezdetén az összes csempét. Elmondták, péntek este találtak egy levelet a postaládáikban, amely a munkálatokról tájékoztatta őket. Egy ölnyi levelezésüket mutatták a helyszínen: folyamatosan szeretnének megnyugtató válaszokat kapni a lakásszövetkezettől, mi és miért történik a házukkal. A homlokzati csempehullás 2011 óta jelent gondot. Alpinisták felmérték, körberajzolták már korábban a kritikus helyeket, végeztek ilyen-olyan javításokat is. Az építéshatóság már egy éve meghozta a határozatát, az életveszélyt el kell hárítani.

A rossz állapotú kerámiaburkolat sorsa foglalkoztatja a Kossuth utcai tömbben élőket

– Szerintünk a hatóság közelgő ellenőrzése miatt lett ilyen gyorsan fontos a csempe leverése. De nem tudjuk, kit terhel a költség, vajon ránk terhelik-e? Mi lesz, ha beáll a kemény hideg? Az egész házról vagy csak a bejelölt hibás, meglazult területekről verik le a kerámia burkolatot? Mindezeket tisztázni kell. Addig nem engedjük, hogy elkezdjék a munkát – mondták érdeklődésünkre a lakók.

A helyszínen tartózkodó kivitelezők építésvezetője lapunknak és a jelenlévőknek elmondta, a lakásszövetkezethez eljuttatott lakói észrevételek hatására felfüggesztette a bontást és a szarvasi építéshatóságot is értesítette a történtekről.

A szerző felvételei

A lakók a megnyugtató információk megszerzése érdekében kéréssel fordulnak a lakásszövetkezet vezetéséhez, arra kérik az elnököt, hogy személyes találkozón kapjanak válaszokat a felújítás részleteiről. – Partner vagyok a párbeszédhez, amihez mindig két fél kell – reagált Bot Ferenc elnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában