rehabilitáció

2018.11.05. 17:16

Elkezdődött a gyulai Szent Miklós park felújítása

A területen húzódó ivóvízvezeték-hálózat cseréjével hétfőn megkezdődött a gyulai Szent Miklós park rehabilitációja – jelentette be a helyszínen megtartott sajtótájékoztatón dr. Görgényi Ernő.

P. G.

A város polgármestere emlékeztetett arra, hogy Gasztroélmények fejlesztése Gyulán című szakmai anyagával az önkormányzat egymilliárd forintot nyert a gyógyhelyek komplex fejlesztésére kiírt pályázaton. A projekt két fejlesztési területet foglal magába. A támogatás nagyobbik részéből a kastély mellékszárnyát újítják fel, abban gasztrotörténeti látványkonyhát, csemegetárat és báltermet alakítanak ki. Emellett pedig a Szent Miklós parkot újítják fel, ami a város a millennium évében, 1896-ban telepített történeti parkja.

Dr. Görgényi Ernő és Daróczi László mutatta be a fejlesztést /Fotó: K. Z./

– Hétfőn ez utóbbi beruházás kezdődött el, amelynek első lépése az ivóvíz-gerincvezeték kicserélése – hangsúlyozta a polgármester. – A parkban egy régi gerincvezeték húzódik, és a rekonstrukcióval meg szeretnénk előzni, hogy a park, illetve a sétányok felújítását követően az új tereket egy csőtörés miatt fel kelljen törni, fel kelljen bontani. A teljes vezetékszakasz-csere hozzávetőleges költsége nettó 10 millió Ft. A fedezetet a Gyulai Közüzemi NKft. gördülő fejlesztési tervében biztosítják. A várhatóan november végére befejeződő munkálatokat követően kezdődhet a konkrét fejújítási projekt a parkban, ami 214,5 millió forintos pályázati támogatásból és 39,5 millió forintos városi önerőből, összesen 254 millió forintból valósulhat meg.

Daróczi László, a Gyulai Közüzemi Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója kiemelte, városszerte sok a jó néhány évtizede telepített azbesztcement cső, amelyeket folyamatosan cserélnek korszerű csövekre. A parkban található összes csövet lecserélik majd a mostani beruházás során.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában