elismerés

2018.11.25. 17:01

Díjazták a battonyai kertművelőket

Az országos programhoz csatlakozva idén is nevezhettek a legszebb konyhakertek versenyére a battonyaiak.

Cs. I.

Áldozatos munkájukat helyben is díjazták a közelmúltban. Az oklevelek átadását megtisztelte jelenlétével Kovács Szilvia programigazgató, Karcag alpolgármestere.

Marjai János polgármester a példamutatás fontosságát emelte ki a család, a szomszédok és a város valamennyi lakója számára. Battonya 2015-ben kapcsolódott a programba. Azóta a nevezők száma gyarapodott, idén a testvérvárost is sikerült bevonni a versenybe. Az első határon túli csatlakozó így Pécska volt. Az együttműködési megállapodás ünnepélyes aláírását is a díjátadó ünnepségre szervezték meg.

Különdíjat kapott Galgóczi Károly, Móra Csilla Julianna és Olajos László. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés Megyei Igazgatósága különdíját Horváth János, a zsűri különdíját Deth Lajos kapta. A versenynek két első helyezettje lett: gyümölcsös kert kategóriában Pelyva József, vegyes kert kategóriában Nagy Györgyné. A második helyet Oláh Györgyné, a harmadikat pedig Gagyi Pálfy Éva szerezte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában