Békéscsaba

2018.11.21. 17:40

Az erdő szeretete miatt hasznosít újra

Nagy Zita, békéscsabai alkotó papírfonás munkáiból álló „Kreatív újrahasznosítás” című kiállítás megnyitót tartottak szerdán a Lencsési Közösségi Házban.

V. E.

A szerző felvétele

A tárlatot dr. Ferenczi Attila, a József Attila Lakótelepi Részönkormányzat vezetője nyitotta meg, és december 14-ig lesz megtekinthető az intézményben.

A szerző felvétele

Takács Péter, a közösségi ház igazgatója elmondta, az alkotó – aki születése óta halláskárosult – Székelyföldről települt át Békéscsabára, és mintegy fél éve ismerkedett meg autodidakta módon a papírfonás technikájával. A tárlaton az említett rövid idő alatt elkészített, de ennek ellenére kiváló munkáit tekinthetik meg a látogatók. Hozzátette, hogy az újrahasznosítás rendkívül fontos eleme a 21. századnak, éppen ezért mindig szívesen adnak helyet ilyen típusú kiállításoknak.

Nagy Zita beszámolójából kiderült, májusban készítette el szórólapokból első kosarát, ami jelenleg is az otthonát díszíti. Azóta dolgozik folyamatosan a kosár és csuhéfonásból kiinduló technikával. Így készült műveit a megformálás után különböző módon (festéssel, lazúrozással, pácolással) más-más színekkel látja el. Az újrahasznosítás azért fontos számára, mert szülővárosából, Csíkszeredából magával hozta az erdő, a növények szeretetét, és amikor kezébe vesz egy papírt mindig arra gondol, hogy azért egy fát vágtak ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában