nagyszénás

2018.11.21. 10:55

A gyógyászat határozza meg a fürdőfejlesztést

Számos napirendi pontot taglaltak a keddi nagyszénási képviselő-testületi ülésen.

Cs. I.

Dr. Baja János háziorvos halála után megüresedett a II. számú felnőtt háziorvosi körzet. Ennek a betöltéséről is határoztak a képviselő-testület tagjai keddi ülésükön. Decembertől dr. Szarka Balázs végzi a gyógyító munkát. A haláleset miatt egy képviselői hely is megüresedett, Mórocz Tamás átvette megbízó levelét, letette esküjét, mostantól ő a testület új tagja.

– Bevételeink időarányosan teljesültek, kiadásainknál 5-6 százalékos megtakarításról számolhatok be. Folyószámla-hitel felvételre nem volt és reményeink szerint nem is lesz szükség 2018-ban – tájékoztatott Nyemcsok János. A polgármester elmondta, a Bursa Hungarica ösztöndíj-pályázatra 12 fiatal adta be pályázatát (erre a célra a költségvetésben majd 1 millió forintot különítettek el), 11 érvényes pályázónak ítélték meg a támogatást.

Közérdekű felajánlás is történt az ülésen: a Polgári Egyesület Nagyszénásért idén is felajánlott 80 ezer forintot, amiből elkészülhet a 2019. évi Nagyszénás falinaptár.

– A pénzügyi bizottság hatáskörébe tartozik a téma, de számunkra, az egész település számára, meghatározó lesz az elkövetkező két esztendő. Elindítjuk ugyanis a fürdő vizének a gyógyvízzé nyilvánítását – jelentette be a polgármester az egyebek napirend keretében.

– Fürdőfejlesztésünk további irányát ugyanis a gyógyászat határozza meg, ehhez pedig nélkülözhetetlen a gyógyvíz – tette hozzá terveiket felvázolva a település vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában