képviselő-testületi ülés

2018.10.25. 20:28

Zöld utat kapott a békési útfejlesztés

Békés Polgármesterek találkozójával kezdődött a békési képviselő-testület csütörtök délutáni ülése. A tanácskozás kezdetén Izsó Gábor polgármester köszöntötte Pap Attilát, a város újdonsült diákpolgármesterét, a Gál Ferenc Főiskola Békési Szakképző Iskolájának diákját. Mint elmondta, örömmel veszik és várják a fiatalok javaslatait, ötleteit.

P. G.

Izsó Gábor ezután bejelentette, a kormány engedélyezte az önkormányzat számára, hogy 250 millió forintos fejlesztési hitelt vegyen fel. A forrás segítségével több utcát szeretnének megújítani, leaszfaltozni a városban. A szerződés aláírását jelenleg előkészítik.

A testület elfogadta a város környezeti állapotáról szóló tájékoztatót. Ennek kapcsán a polgármester kitért egy, a fűtési szezonban előforduló jelenségre is. Több helyen is megtörténik, hogy használt ruhákkal tüzelnek, ami rendkívül kellemetlen szaghatásokkal jár és tilos. Arra kért mindenkit, hogy erre figyeljenek.

Rácz Attila elmondta, nem feltétlenül ilyen célra érkeztek a ruhák, hanem a rászorulók megsegítésére. Kifejtette, nem szerencsés, ha a ruhákat más célokra használják fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában