fejlesztés

2018.10.11. 17:20

Napirenden az M44-es kecskeméti bekötése

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-vel történt egyeztetést követően az M44-es gyorsforgalmi út Kecskemétnél történő bekötésével kapcsolatban osztott meg információkat Facebook oldalán Dankó Béla országgyűlési képviselő.

P. G.

Az M44-es autóút fejlesztését három nagy megvalósítási részre bontották, melyek közül a Tiszakürt–Kondoros és a Kondoros–Békéscsaba szakaszok kivitelezése már tart.

A Nagykörös–Tiszakürt közötti „Szentkirály-Tiszakürt szakasz visszakötéssel Kecskemét irányába” alprojektet két szakaszra bontva végzi a NIF Zrt.

Az első rész a Lakitelek–Tiszakürt közötti szakasz egy új Tisza-híddal. A kivitelezési szerződést már aláírták, a fizikai munkavégzés a humuszolási munkákkal megkezdődött. A Lakitelek–Tiszakürt közötti szakasz várható befejezése 2021. harmadik negyedéve.

A második Szentkirály–Lakitelek szakasz visszakötéssel Kecskemét irányában. A mintegy 5,1 kilométer hosszú rész, valamint a Kecskemét irányában történő visszakötés kivitelezésére vonatkozó közbeszerzés ajánlatkérési felhívás tervezett megjelentetése az idei év decembere. Mindkét szakaszt várhatóan 2022. negyedik negyedévében adják át.

A Magyarország rövid- és középtávú közútfejlesztéséhez kapcsolódó infrastrukturális beruházások összehangolásával és azok 2022-ig történő megvalósításával összefüggő egyes kormányhatározatok módosításáról szóló kormányhatározat értelmében a „Békéscsaba megközelítése M8 Kecskemét–Nagykőrös közötti szakasz” projekt megvalósítására a 2022 utáni programozási időszakban történik.

A projekt kapcsán – mely egy új M5 autópálya csomóponttól indulva érné el az M44-es autóutat – a NIF Zrt. jelenleg előkészítési feladatokat lát el, amely a 18 kilométer hosszú, 2x2 forgalmi sávos autóút tervezésére és építési engedélyének megszerzésére irányul. A szakaszra vonatkozó építési engedélyek kiadása augusztusban megtörtént.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában