dél-békés

2018.10.05. 19:31

Szociális központ és több ház épül Dél-Békésben

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Kiköltözünk – Új szociális lakhatási forma a dél-békési településeken elnevezésű projektjének alapkőletételét rendezték pénteken Mezőkovácsházán, majd Medgyesegyházán.

Cs. I.

A projektben tíz, egyenként tizenkét férőhelyes, támogatott lakhatást biztosító ház, valamint két szolgáltató központ kialakítása történik meg.

A Békés Megyei Körös-menti Szociális Centrum Magyarbánhegyesi Fogyatékosok Otthona telephelyén 120 férőhelyet váltanak ki. Mezőkovácsházán, az Árpád utca egyik telkén már a tereprendezés javában zajlik. Épül négy új ház, valamint egy szolgáltató központ.

– Példás, milyen befogadóak a kovácsháziak – tette hozzá Kállai Mária, a főigazgatóság Békés megyei kirendeltségének igazgató-helyettese a helyszínen. Elmondta, Medgyesegyházán négy új ház épülhet, Magyarbánhegyesen egy meglévő családi ház bővítésével készül el a tíz ingatlan. A jelenlegi bentlakásos ellátást nyújtó tanya épületében alakítják ki a második szolgáltató központot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában