Gyula

2018.10.30. 06:45

Lobó-Szalóky Lázár: új saját dal, új nagylemez

Lobó-Szalóky Lázár, a Dirty Slippers zenekar énekese és gitárosa nemrégen jelentette meg új dalát. A zenésszel többek közt erről, a zenekarról és a koncertekről beszélgettünk.

Busi Ottó

– Nemrég jelent meg legújabb dala. Mit lehet róla tudni?

– A „Nem titok” a legújabb szólódalom, ami egy igazi együtt éneklős pop-rock dal. Hatalmas kedvencem, talán a szólólemez eddigi legerősebb dalaként jellemezném, és egy beérett, felnőtt férfi beteljesült boldogsága a téma. Jelenleg éppen a dal médiaturnéja folyik, a hazai rádiók mellett az erdélyi, vajdasági és felvidéki rádiókban is szól már, amely hatalmas öröm számomra.

Az énekes új, szólódala egy igazi pop-rock szám. Beküldött felvétel

– Milyen visszajelzések érkeztek?

– Csak pozitív visszajelzéseket kaptam. Nemrég Felvidéken élőben is előadtuk, és már a második refrénnél mindenki énekelte velünk, ami nagy öröm és remek visszacsatolás is számunkra.

– A zenekar új nagylemezéről mit lehet tudni?

– A Dirty Slippers „Kitűzöm a zászlót” nagylemeze egy eklektikus és formabontó album lett, hiszen a tíz dal között egyaránt megtalálható akusztikus ballada és elektronikusabb hangszerelésű rádiós popdal is. Kicsit szerettük volna megmutatni, hogy haladunk a korral, és nem vagyunk önismétlődő zenekar. A szólóalbum pedig, amely jövő év elején jelenik meg, pedig egy kompromisszummentes punk-rock lemez lesz, egységes hangzással.

– Ennek milyen volt a fogadtatása?

– Bevallom őszintén, amikor megjelent a lemez, picit tartottam tőle, hogy lesznek majd, akik elpártolnak a zenekar mellől. A valóság azonban az, hogy az olyan dalok, mint a „Pasztellkék” vagy az „Akarom”, új emberekhez juttatták el a zenekar hírét, így új rajongóink is lettek, aminek nagyon örülök. A régi kedvelőink pedig nagyon jól fogadták, tetszett nekik, hogy friss, modern lett az anyag.

A legtöbbet turnézó magyar zenekar

Az együttes tagjai büszkék arra, hogy idén is a legtöbbet turnézó magyar zenekarok között vannak. Ebben az évben körülbelül nyolcvan koncert van már mögöttük, és tíz van még előttünk.

– Az idei év abszolút csúcspontja az Arad Open Air Fesztivál volt, ahol Románia egyik legnagyobb zenei rendezvényén az első magyar zenekarként kaptunk meghívást. A nagyszínpadra kerültünk, és olyan világsztárok jöttek utánunk, mint Goran Bregovic.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában