Újkígyós

2018.10.10. 16:45

Közel harmincszobás a felavatott apartmanház

A kialakított 27 egy és két ágyas apartman jellegű lakószobával rendelkező Kossuth utcai épület összesen 21 fő számára jelent hosszú távú munkalehetőséget. Az apartmanházat nagy érdeklődés övezi, az első lakók november elején költöznek be.

N.-L. V.

A rendezvényen Herczeg Tamás országgyűlési képviselő is megjelent. „Ma Magyarországon közel 600 ezer ember él egyedül. Nagyon nagy a felelősségünk azokkal szemben, akik rászorulnak valamilyen ellátásra. Rendkívül felbecsülhetetlen érték, hogy nemcsak az állami és az önkormányzati szektor érzi a felelősségét, hanem a magánszektor is” – fogalmazott.

Balról jobbra: Ecker György Zoltán, Takács Árpád, Szebellédi Zoltán polgármester, Herczeg Tamás és Ecker Zsolt.

Takács Árpád kormánymegbízott azt mondta, a kormány számára felettébb fontos a szociális intézmények fejlesztése. Erre külön támogatási keret áll rendelkezésre, melynek az a célja, hogy szakképzett emberek foglalkozzanak az idősekkel.

A szerző felvételei.

Ez követően összegezte, hogy az állam 37 ezer emberről gondoskodik nappali ellátásban, 55 ezerről bentlakásos formában, az idős ellátásra pedig évente 61 millió forintot fordít. Hozzátette, tavaly a kormány egy nyílt pályázatot tett közzé 10 milliárdos kerettel a kkv szektor számára. Az apartmanházat kialakító betéti társaság sikeresen pályázott: a Békés Megyei Kormányhivatal támogatásával 16 millió forintos támogatást nyert el az NFA-tól (Nemzeti Foglalkoztatási Alap), amely összegből 8 munkahely megteremtését segítette.

Ecker György Zoltán lapunk kérdésére elmondta az említett támogatáson felül az épület beruházására mintegy 149 millió forint fejlesztési forrást kaptak a foglalkoztatási alaptól 0 százalékos hitel formájában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában