békéscsaba

2018.10.24. 17:20

Játékosan ismerkedtek meg az állampapírokkal a közgés diákok

Játékos formában ismerkedhettek meg szerdán Békéscsabán a közgés diákok a Magyar Államkincstár működésével, valamint azzal az okos készülékeken – telefonokon, tableteken – elérhető alkalmazással, amivel például az állampapírokkal kapcsolatos ügyeket lehet intézni. Le lehet tölteni egy JátéKincstár néven futó modult is, aminek köszönhetőn hasznos pénzügyi és megtakarítási tudnivalókkal vértezik fel a fiatalokat.

Licska Balázs

– A Magyar Államkincstár az állami számlákat kezeli, a beérkező bevételekből a meghatározott célokra intézi a kifizetéseket, folyósítva például a családi pótlékot – ismertette elöljáróban dr. Borbély László András pénzforgalmi elnökhelyettes a kincstár működését, eloszlatva azt a tévhitet, hogy például aranytömbökkel foglalkoznának.

A Közgében mutatták be a diákoknak a JátéKincstár alkalmazást. Fotó: L. P.

A Békéscsabán, a BSZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnáziumában, a Közgében tartott előadásán felhívta a fiatalok figyelmét arra, hogy érdemes az Államkincstárnál állampapírokat vásárolni. Ezek között van két különleges fajta, az egyik a Babakötvény, amelyhez bizonyos esetekben egyszeri, 42 ezer 500 forintos életkezdési támogatás is jár.

Andó Ágnes, a kincstár Békés megyei igazgatóságának vezetője elmondta: az úgynevezett MobilKincstár alkalmazáson keresztül működtetik állampapír-forgalmazási rendszerüket. Az applikáció egyszerű és gyors, biztonságos, ezért érdemes használni, és szinte mindenfajta okos készüléken elérhető. Lekérdezhető az állampapírok napi árfolyama, hírekkel találkozhatnak a felhasználók.

Hozzáfűzte, hogy ennek részeként le lehet tölteni a JátéKincstár modult, amivel játékos formában pénzügyi és megtakarítási ismeretekkel vértezik fel az ifjakat. Fontos célnak nevezte, hogy a fiatalok képet kaphassanak a kincstárnál elérhető szolgáltatásokról, hogy azokkal élhessenek, megtudhassák, mit tud egy állampapír. Elhangzott, azért érdemes abba fektetni, mert magas hozamot garantál.

Andó Ágnes, dr. Borbély László András és Hugyeczné Krnács Katalin, a Közgé igazgatóhelyettese a rendhagyó osztályfőnöki órán. Fotó: L. P.

Andó Ágnes részletezte, hogy a JátéKincstár keretében kétféle játéktípus érhető el, a gyors és a küldetés játék: előbbiben van minden, a szókirakótól a kvízig, utóbbiban pedig arany, ezüst és bronz tallérok zsebelhetők be jutalomként.

– A pénzügyi ismeretek fejlesztését nem lehet elég korán kezdeni. Ezt segíti, ha játékos és szórakoztató formában adunk át ilyen tudnivalókat a diákoknak – emelte ki mind dr. Borbély László András, mind Andó Ágnes.

A rendhagyó osztályfőnöki óra keretében – miután a kincstár vezetői bemutatták a JátéKincstár alkalmazást – a közgés tanulók csapatokba verődtek, és úgy mérték össze tudásukat a tableteken zajló vetélkedő keretében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában