Békéscsaba

2018.10.26. 15:42

Információs pont nyílt fogyatékos embereknek

Fogyatékos emberek mindennapjait megkönnyítő információs és koordinációs pont nyílt a megyeszékhelyen – jelentették be pénteken a Csabagyöngye Kulturális Központban.

B. O.

A megnyitón Simonics Benjámin, a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. hálózatfejlesztési munkacsoportjának irodavezetője ismertette a több mint három milliárd forintból megvalósuló projekt főbb célkitűzéseit.

E szerint a konstrukció célja a fogyatékosságból adódó igényekre reagáló közszolgáltatások fejlesztése, és az azokhoz való hozzáférés javítása. Mindezt többek közt a tanácsadó hálózat kialakításával és az új-, valamint a jelenleg elérhető szolgáltatások fejlesztésével kívánják elérni.

Szarvas Péter, mellette bal oldalon Simonics Benjámin. A szerző felvétele

Az eseményen jelen volt Szarvas Péter, a város polgármestere, aki hangsúlyozta, az önkormányzat kapcsolata nagyon erős a civil szférával.

– A megyeszékhelyen jó néhány szervezet karolta fel a fogyatékosok integrációját, és a város nem feledkezik el arról, hogy amikor beruházásokról kell döntenie, akkor az akadálymentesítéssel kapcsolatos elvárásokat is teljesítse – emelte ki Szarvas Péter. A városvezető kitért a sportra is. Mint elmondta, szívügyük, hogy segítsék azokat a sportolókat, akik Békéscsabán fogyatékkal élnek és sportolnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában