Gyula

2018.10.18. 17:45

Honvédelmi elismerést vehetett át a városvezető

A Honvédelemért Kitüntető Cím II. fokozata elismerést vehette át dr. Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere a budapesti Stefánia Palotában megtartott csütörtöki ünnepségen.

P. G.

Mint azt az indoklásban hangsúlyozták, dr. Görgényi Ernő polgármester és a helyi képviselő-testület nagyon sokat tesz az első és második világháborús hadisírok, valamint katonai emlékművek megőrzése és megóvása érdekében a városban. A kitüntetett munkáját jellemzi a hagyományőrzés és a hagyománytisztelet. Aktívan bekapcsolódik a katonai rendezvények, megemlékezések szervezésébe és azokon maga is részt vesz. Szerepet vállalt a gyulai Végvári Napok meghonosításában, népszerűsítésében, amelyen a korabeli harcászat, a korabeli katonai eszközök is a középpontba kerülnek, miközben a rendezvényen a magyar katonák hősiességét is minden évben kidomborítják. Sokat tesz azért, hogy a tradícióinkkal, történelmünkkel minél több fiatalabb is megismerkedjen.

Az általa vezetett képviselő-testület az elmúlt évben emlékszoba létrehozásával adózott Bay Zoltán, Gyula város díszpolgára, tudós, feltaláló, a Hold-radar-kísérlet megvalósítója emléke előtt, halálának 25. évfordulóján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában