sajtótájékoztató

2018.10.19. 14:51

Értékelték a csütörtöki csabai közgyűlést

Szarvas Péter polgármester és Nagy Ferenc alpolgármester, a Fidesz-frakció (Kiss Tibor alpolgármester, dr. Ferenczi Attila tanácsnok és Paláncz György), valamint az MSZP (Miklós Attila és Fülöp Csaba) pénteken sajtótájékoztatókon értékelte a csütörtöki városi közgyűlést.

L. B.

A karácsonyi vásár kapcsán nem érvényesültek azok a szempontok, amiket kértem – mondta Szarvas Péter. Kérte: ne legyen fóliasátor, ne legyen diszkózene, ne legyenek vurstlira hajazó vidámparki elemek. Kiemelte: a békéscsabaiak ennél többet érdemelnek. Hozzáfűzte: 91 millió forint többletbevétele keletkezett az önkormányzatnak, a pénzt például az intézményeknek adják. Aláhúzta: a város költségvetése stabil és az is marad. Nagy Ferenc elmondta: elindulhat az Orosházi út 2. szám alatti és a Wlassics sétányon lévő óvoda felújítása, hogy a beruházás megvalósulhasson, arra az önkormányzat 49 millió forintot szán a kapott támogatáson túl.

A fő kérdés az volt, hogy lesz-e vagy sem karácsonyi vásár, és úgy döntöttek, hogy lesz – jelezte dr. Ferenczi Attila. Kérték a szervezőtől, hogy csak egy fóliasátor legyen, hogy a vidámparkot – amit tavaly 1200 gyermek vett igénybe ingyen – helyezzék át a főtér túloldalára, a szökőkúthoz, kérték, hogy ne legyen az adventi hangulatot sértő zene és hangoskodás. Kiss Tibor hangsúlyozta: a választókerületi célelőirányzatok felhasználása szabályosan történt és történik, még ha van is, aki mást állít. Paláncz György elmondta: eljárás alá vonhatók azok, akik életvitelszerűen tartózkodnak közterületen. Ingóságaikat a Gyár utcai hajléktalanszállón helyezik el.

Az MSZP-nél azt mondták: Békéscsaba Munkácsy városa, folyamatban van a Munkácsy-negyed kivitelezése. Közben a Munkácsy tér elhanyagolt, annak rendbe tételére is forrást kellene találni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában