sajtótájékoztató

2018.10.10. 18:47

Budapest lesz a kolbászfesztivál díszvendége

Október 19-étől 22-éig minden a kolbász és Békéscsaba körül forog majd. Magyarország legnagyobb gasztrokulturális fesztiválját nemzetközileg is nagy becsben tartják. Többek között erről beszélt szerdán a Budapesten tartott sajtótájékoztatón Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár és Hégely Sándor fesztiváligazgató.

Ny. L.

A rendezvénynek minden évben van vendégvárosa: korábban egy külföldi és egy belföldi település kapott bemutatkozási lehetőséget. Idén az a megtiszteltetés érte a fesztivált, hogy a díszvendég Budapest, a vendégnemzet Thaiföld lesz.

Hégely Sándor, Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezetője, Fekete Péter és Barna Ádám

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a békéscsabai sportcsarnokban és környékén megrendezendő esemény középpontjában idén is a hagyományápolás és csabai kolbász hírnevének öregbítése áll. Mindemellett a koncertek is fontos szerepet játszanak, a hazai zenei élet népszerű fellépői váltják egymást a színpadon. Idén a hosszú hétvége miatt a fesztivál a pénteki kezdőnapra tér vissza, a program pedig hétfőig tart majd.

Ha már a hétfői nap szóba került, idén a mangalicát népszerűsítik a fesztiválon, és október 22-én minden erről az őshonos magyar fajtáról szól. Ételkészítési és disznóvágás-bemutatót tartanak, miként a többi napon is. A hétfői töltöttkáposzta-főző és gyúróversenyen is mangalicahúst használnak a versenyzők, valamint konferenciát is rendeznek.

A fesztivál töltőversenyei közül a péntek az ifjúságé, szombaton a tartják a nagy nemzetközi kolbászkészítő megmérettetést, vasárnap pedig a nyugdíjasok és a hátránnyal élők munkálkodnak az asztaloknál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában