Békés

2018.10.10. 17:11

Átadták Békésen a felújított fogorvosi rendelő épületét

Ünnepélyes keretek között adták át a felújított fogorvosi rendelőt szerdán délben, Békésen, a Vásárszél utcában.

P. G.

Az eseményen elmondott beszédében Izsó Gábor polgármester kiemelte, régen várták, hogy az épület teljes egészében megújulhasson, és mind esztétikailag, mind használati értékét tekintve a legmagasabb színvonalon álljon a betegek rendelkezésére.

Ennek kapcsán emlékeztetett arra, hogy a rekonstrukció egy részét már korábban megvalósították, amikor egy energiahatékonyságot szolgáló pályázaton elnyert támogatás segítségével kívülről újulhatott meg a rendelő. Annak a beruházásnak a részeként cserélték a nyílászárókat, az épület külső hőszigetelést kapott, illetve a kazánt is cserélték.

– Idén viszont a teljes belső rekonstrukcióval folytatódtak a munkálatok – fogalmazott Izsó Gábor. – A fejlesztésre az önkormányzat 31 millió forintot nyert el a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programon, amit további 1,5 millió forintos városi saját erővel egészítettek ki. A közelmúltban befejeződött és szerdán átadott beruházásnak köszönhetően a rendelők akadálymentesen is megközelíthetővé váltak, a belső nyílászárókat és a burkolatt felújították, mindemellett az ellátás feltételeinek javítása érdekében új eszközöket is beszereztek. A fejlesztés kivitelezője in-house beruházás keretében a BKSZ Kft. volt.

– A rendelő esztétikailag szépen megújult és a 21. századnak megfelelő környezetben várja a betegeket – tette hozzá a polgármester, aki kitért arra, hogy mind a járó-betegellátás terén, mind a fogászati ellátás területén teljes a lefedettség a városban, ami komoly eredmény.

A felújított rendelőt Izsó Gábor és Erdélyi Imola, a Békési Gyógyászati Központ igazgatója adta át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában