békés megye

2018.09.21. 11:47

Több megyei pályázat is nyert az Interreg programban

A magyar-román határon átnyúló, úgynevezett Interreg program keretében beadott Békés megyei pályázatokról is döntöttek nemrég – ismertette Zalai Mihály, a Békés megyei közgyűlés elnöke.

L. B.

Nemrég Debrecenben tartották az Interreg program ötödik monitoring bizottsági ülését, amelyen négy romániai és négy magyarországi határmenti megye is részt vett. Békés megyét Zalai Mihály, a Békés megyei közgyűlés elnöke képviselte. Az ülésen jóváhagyták a második nyílt pályázati felhíváson belül benyújtott pályázatokat, azok a vízgazdálkodás, a környezetbarát közlekedés, valamint az állampolgárok és az intézmények közötti együttműködés javítását célozzák.

Erre a pályázati felhívásra 115 projektet nyújtottak be, az ülésen a tagországok képviselői 32 pályázat finanszírozására tettek javaslatot. Békés megye a második pályázati felhíváson belül összesen 27 pályázatot nyújtott be: 13-at támogatásra jogosultnak bíráltak el, egy szűkített feltételekkel kapott támogatást, tíz pedig tartalék listára került.

Környezetbarát közlekedési rendszerek kialakítására Sarkad 321 ezer, Kétegyháza 596 ezer eurót nyert el. Az állampolgárok és az intézmények közötti együttműködés támogatására a Békés Megyei Önkormányzat 61 ezer, Szarvas 61 ezer, az Alföldvíz Zrt. 57 ezer, a Csabai Szlovákok Szervezete 29 ezer, a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület 28 ezer, a gyulai Nicolae Bălcescu Román Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium 18 ezer, Méhkerék 24 ezer, Gyula 34 ezer, a Békés-Bihar Eurorégió Fenntartható Fejlődéséért Egyesület 39 ezer, a Körös-Maros Vidékfejlesztési és Ökogazdálkodási Alapítvány 32 ezer, Pusztaottlaka 34 ezer euró támogatást kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában