Békéscsaba

2018.09.12. 16:32

Nem vágnak ki fákat az Élővíz-csatornánál

Békéscsabán, az Élővíz-csatorna mentén nyáron több olyan ponton eltávolították a száraz ágakat, ahol azok a közlekedést veszélyeztették. Jelentős mértékű fakivágás a közeljövőben nem várható a területen.

Szélcsendes időben lezuhant egy négy méter hosszú, másfél mázsás száraz ág békéscsabai, Felső-Körös ­sori házunk előtti platánfáról. Szerencsére nem történt baleset és semmiben nem keletkezett kár – jelezte szerkesztőségünknek nemrégiben egy olvasó, aki arról is érdeklődött, hogy ellenőrzik-e a jövőben a fákat.

A városüzemeltetési osztályon elmondták: az Élővíz-csatorna egész területe helyi jelentőségű természeti terület. Annak kezelési tervét önkormányzati rendelet szabályozza. Olyan vizsgálat, amelynek részeként felmérnék a faállományt, jelenleg nem várható, nincs a tervekben.

Lakossági megkeresés nyomán egyébként az Élővíz-csatorna Degré utca és Erdélyi sor közötti szakaszán kialakított sétány melletti faállományt júniusban áttekintették. Júliusban pedig a megbízott vállalkozó elvégezte a szükséges faápolási munkákat, vagyis például eltávolították a száraz ágakat, azokat az ágrészeket, amelyek a közlekedést akadályozták, veszélyeztették.

A békéscsabai város­házán lapunk kérdésére kiemelték: az önkormányzat részéről nem várhatók a közeljövőben olyan munkálatok, amelyek során nagy mértékben vágnának ki fákat az Élővíz-csatorna mentén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában