árverés

2018.09.18. 13:46

Nem kelt el a csabai önkormányzat nyaralója az árverésen

Sikertelen volt a kedd délelőtti, a városházán tartott árverés mind a balatonszárszói, Jókai Mór utcai üdülő, mind a gyomaendrődi nyaraló kapcsán – tudta meg hírportálunk.

A két ingatlan a békéscsabai önkormányzat tulajdonában van, és a közgyűlés döntött úgy a korábbi ülésein, hogy eladná, vagyis nyilvános árverésen értékesítené azokat. A balatonszárszói kikiáltási ára nettó 93,5 millió forint volt, a gyomaendrődinél pedig bruttó 15 millió forintról indult volna a licit.

Korábban azért határozott úgy a városi közgyűlés, hogy értékesíti a város a balatonszárszói, Jókai Mór utcai nyaralót és a gyomaendrődi üdülőt, mert a költségvetést úgy fogadták el, hogy abban a felhalmozási bevételek előirányzataként nettó 325 millió forintot szerepeltettek – ezt pedig például ingatlanok eladásából teremtenék elő.

A közgyűlés csütörtökön ülésezik, és a napirendi pontok között szerepel az idei költségvetés első féléves teljesítéséről szóló tájékoztató. A tényadatok a június 30-áig pénzügyileg teljesített összegeket tartalmazzák, és az látszik, hogy az első hat hónapban a tervezett nettó 325 millió forint alig 5 százaléka folyt be. Azonban a megkötött szerződésekés és az eredményes árverések alapján elmondható: nettó 75 millió forint vagyoni bevétel biztosan teljesül ebben ez évben, ez a remélt összeg 24 százaléka.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában