Érték és Minőség Nagydíj

2018.09.11. 17:18

Nagy sikert arattak a gyulai grillkolbászok

Több gyulai sikert is hozott az Érték és Minőség Nagydíjak parlamentben megtartott keddi átadója, Dékány Ferenc pedig életműdíjat vehetett át.

Nyemcsok László – Papp Gábor

Az elmúlt évtizedek alatt sokat változott a gazdasági helyzet, megnőttek az exportlehetőségek és a kiviteli törekvések egyaránt. Növekvő igény mutatkozik olyan megkülönböztető jelekre, védjegyekre, amelyek felhívják a figyelmet a kiemelkedő teljesítményekre.

Daka Zsolt vette át a cégnek odaítélt elismerést. Fotó: Tóth Ivett.

A pályázat kiírói és támogatói az új minőségtanúsító védjegy megalapításával és működtetésével adnak nagyobb lehetőséget azon vállalkozásoknak, akik termékük magas minőségének hangsúlyozásával szeretnének kitűnni a hazai és nemzetközi termék-kavalkádból. Az Érték és Minőség Nagydíj Tanúsító Védjegy a kiválóságot képviseli a mai kor követelményeinek megfelelően, az ősi tradíciókra alapozva.

A gyulai húsipar megalapításának 150. évfordulóját ünneplő Gyulahús Kft. ebben az évben vezette be a grill termékcsaládot. Érdekesség, hogy az önkormányzati cég tavasszal a Brüsszelben megrendezett termékbírálaton a Gyulai Kézműves Vékonykolbásszal 2 aranycsillagot kapott. Kedden pedig a parlamentben újabb elismeréssel, az Érték és Minőség Nagydíjjal díjazták a kft-t.

Dékány Ferenc és Dékány Attila

Mint megtudtuk, a grillkolbász termékek fejlesztése valódi piaci igényekre épül. Több fordulóban tesztelték mind belföldön, mind a nemzetközi piacokon mielőtt bevezetését véglegesítették. Többféle kiszerelése és ízválasztéka gyorsan elnyerte a fogyasztók tetszését.

Mint írtuk, a Deka Union Kft. ízesített sütnivaló kolbászaival érdemelte ki az Érték és Minőség Nagydíjat. A tulajdonos Dékány Ferenc emellett életműdíjat is kapott. A kolbászkirályi címet is kiérdemlő Dékány Ferencnek ez már a huszadik hasonló jellegű termékelismerése, de ahogy fogalmazott, még alig van túl a nyolcvanon, tehát a jövőre nézve további tervei és ötletei vannak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában