Békéscsaba

2018.09.13. 13:36

Bepillantást nyerhetünk a vasút világába

Immár tizennegyedik alkalommal rendezik meg a Nemzetközi Vasútmodell Kiállítás és Mozdonyparádét Békéscsabán, amiről csütörtökön tartottak sajtótájékoztatót a VOKE Művelődési Háza és Könyvtárában.

V. E.

Mohácsiné Szeverényi Ágnes intézményvezető elmondta, hogy az érdeklődők szeptember 27-30-ig nyerhetnek bepillantást a Művelődési Ház és a Kandó Kálmán Vasútmodellező Klub életének középpontjába, melybe idén bekerülnek a vasúti modellek, a terepasztalok és a mozdonymakettek is. Kiemelkedő eseményük lesz a szeptember 29-én megrendezett Mozdonyparádé és vonatoztatás, továbbá elsőként lesz jelen a rendezvényen a MÁV Nosztalgia Kft. olyan élménykocsikkal (buli-, étkező- és egyedülálló élménymozdonyok), amelyeket ritkán láthat a közönség.

Hozzátette, az országosan egyedülálló bemutatóra visszatérő kiállítók érkeznek Szlovákiából és Nagyváradról. A közösségi szolgálat keretében együttműködnek diákokkal, illetve a családok kényelmének biztosítása érdekében berendeznek játszósarkot, pelenkázó- és szoptató helyiséget is. A négy nap alatt rendeznek egy fotókiállítást a 150 éves MÁV jubileum alkalmából, melyre pályázat útján várják a fotókat A4-es méretben szeptember 20-ig intézményükbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában