CsabaPark, galériával

2018.09.25. 13:50

Almanapot rendeztek az ovisoknak Békéscsabán

Közel félezer gyermek húzta a kötelet, dobált célba és vett részt többféle játékos vetélkedőkön a megyeszékhelyen, ahol Óvodai Almanapot tartottak, kedden.

B. O.

A CsabaParkban megrendezett esemény tematikája az egészséges életmód kialakítására, és az egészséges étkezés fontosságára hívta fel a figyelmet, továbbá játékos közösségi élményt biztosított az óvodás korosztály számára.

Az idei szervezést a Hajnal-Lenkey-Jázmin Utcai Általános Művelődési Központ és a Szigligeti Utcai, valamint a Kazinczy-Lakótelepi Óvoda vállalta. Szegfű Ferencné és Királyné Egri Mónika óvodavezetők irányításával álltak össze az élményszerű, játékos feladatsorok és ők vezették le a teljes programot is.

A kicsiknek különösen tetszettek az akadályokkal tűzdelt pályák.

– A város minden óvodájából itt vannak a kicsik, közel félezer gyermek. A játékok a gyümölcsök köré összpontosulnak, a legtöbb pedig mozgásos, ügyességi feladatból áll – mondta el Szegfű Ferencné.

– Akadálypálya, népdalos játék, almakóstoló, az úgynevezett alma útja feladat, ahol talicskával kell egyik pontból a másikba eljuttatni az almát, és többféle mozgásos-, népi hagyományőrző játékok is a program részei – sorolta Királyné Egri Mónika, a gyerekekre váró játékos feladatokat.

A nap sikeréhez a Békéscsabai Gyermekélelmezési Intézmény is hozzájárult, az alma beszerzésében vett részt, illetve úgy alakította a heti étrendet, hogy minden óvodás számára jusson ezen a napon a magyar gyümölcsből, amely egyébként helyi termelőktől származik. Bíró Csaba az intézmény vezetője hangsúlyozta, abban hogy egészségesek legyenek a gyerekek, nagy jelentősége van a táplálkozásnak, ebben pedig az intézmény maximálisan partner. Ahogy Bíró Csaba fogalmazott, egészséges alapanyagokból készítik az ételeket, és a heti menükben több alkalommal is biztosítanak friss gyümölcsöt a gyerekek számára.

Fotók: Lehoczky Péter

 

A rendezvényt Herczeg Tamás a térség országgyűlési képviselője nyitotta meg, aki elmondta, annál biztosabb, hogy felnőttként is egészségesebb életmódot folytatunk, minél hamarabb találkozunk pozitív példákkal, élményekkel. Az esemény pedig épp egy ilyen alkalom, hiszen játékos formában, az egészséges életvitelre hívja fel a figyelmet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában