Gál Ferenc Főiskola

2018.08.27. 13:54

Tanévnyitó konferenciát tartottak a békéscsabai campuson

Hétfőn tanévnyitó konferenciát rendeztek a Gál Ferenc Főiskola Gazdasági Karán Békéscsabán. Az eseményen köszöntőt mondott dr. Rákóczi Attila, a Békés Megyei Kormányhivatal főigazgatója, Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke és dr. Kozma Gábor, a főiskola rektora.

Vásári Erzsébet

Dr. Rákóczi Attila lapunknak elmondta, minden egyes tanévkezdés fontos az országnak, mivel általa egy újabb lehetőség előtt állunk. Ilyenkor a már tanulmányaikat folytató diákok tudásuk bővítése előtt állnak, az iskolakezdőknek pedig életük talán legizgalmasabb szakasza kezdődik el. Hozzátette, a konferencián jelenlévő pedagógusoknak lehetősége nyílik arra, hogy megismerjék a minisztériumok elképzeléseit és azokat a lehetőségeket, melyek a kezdődő tanévben befolyásolják majd munkájukat.

Fotók: L. P.

Kiemelte, a magyar társadalomnak hálásnak kell lennie minden oktatónak, amiért az életüket arra áldozzák, hogy az utódainkat neveljék és oktassák. Dr. Kozma Gábor, rektor beszédében elhangzott, intézményükben már egy hete elkezdődtek a tanévkezdés munkálatai, a régi és új pedagógusokkal. Hozzátette, minden oktatónak és diáknak sikerekben gazdag tanévet kíván.

A megnyitó beszédek után Pálfi Erika, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Köznevelési Tartalomfejlesztési Főosztálya vezetőjének tájékoztatója következett a köznevelési rendszer fejlesztéseiről. Beszámolójából kiderült többek közt az is, hogy a tanév hossza nem változott, viszont készülőben van az Új Nemzeti Alaptanterv, amelyhez várják a Békés megyei pedagógusok észrevételeit, véleményét és ötleteit is. Ennek fő területei lesznek: a tananyag- és óraszám csökkentés, a tantárgyak közti átjárhatóság és a gyermekek lelki fejlesztése.

A tájékoztatót követően a résztvevők meghallgathatták az Oktatási Hivatal 2018/2019-es tanév főbb feladatait, a Klebelsberg Központ küldetését és fejlesztéseit, a Békéscsabai Pedagógiai Oktatási Központ szervezésében megvalósuló szakmai programok sorát és az Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézetének újításait. A rendezvényt Simon Nóra Edina, az Oktatási Hivatal Békéscsabai Pedagógiai Oktatási Központ főosztály vezetőjének előadása zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában