békéscsaba

2018.08.24. 06:50

Szeptember elsején megnyitják a forgalom előtt a Gőzmalom teret

Nagyjából egy hónap múlva befejeződnek a munkálatok Békéscsabán, a Gőzmalom téren – közölte dr. Sódar Anita, a városfejlesztési nonprofit kft. cégvezetője kérdésünkre.

L. B.

A kihelyezett táblák alapján augusztus 31-éig zárták le a Gőzmalom teret a forgalom elől, így a tervek szerint szeptember 1-jén már engedélyezik a kétirányú gépjárműforgalmat, bizonyos forgalomkorlátozás mellett.

Szeptember végére fejezik be az összes munkálatot. Fotó: L. P.

A cégvezető emlékeztetett: tavaly októberben adták át a munkaterületet a kivitelezőnek, és a vállalkozóval kötött szerződés szerint a munka szeptember végére befejeződik.

A Gőzmalom tér Gyulai út felőli, Élővíz-csatornával párhuzamos szakaszán elkészültek a tervezett kiselemes térburkolatú járdafelületek – részletezte dr. Sódar Anita. A forgalomtól elzárt területen jelenleg az utat és a parkolókat építik – ennek részeként több munka zajlik –, az aszfaltozás pedig várhatóan augusztus végére, tehát egy héten belül elkészül.

A Gőzmalom téren a tervezett közvilágítási kandeláberek telepítése szintén folyamatban van. Az Aradi vértanúk ligetben növényeket telepítenek, a Beliczey-kertben pedig elkészültek a sétányok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában