állománygyűlés

2018.08.01. 13:50

Kiss Andrást nevezték ki a megyei katasztrófavédelem élére

Augusztus elsejével a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság élére Kiss András tűzoltó ezredest, eddigi igazgatóhelyettest, megbízott igazgatót nevezték ki – hangzott el a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szerdán, a békéscsabai városházán tartott állománygyűlésén.

L. B.

Fotó: Lehoczky Péter

Pintér Sándor belügyminiszter dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató javaslatára Kiss András tűzoltó ezredest bízta meg a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság irányításával. Emellett az igazgatóhelyettesi feladatok ellátásával Haskó György tűzoltó alezredest, megyei polgári védelmi főfelügyelőt; a gazdasági igazgatóhelyettesi feladatok ellátásával Börcsök Istvánné tűzoltó alezredest, költségvetési osztályvezetőt bízta meg a főigazgató.

Fotó: Lehoczky Péter

Beszédében dr. Góra Zoltán ismertette, hogy Kiss András 1988. március elseje óta teljesít hivatásos szolgálatot, beosztott tűzoltóként kezdte pályafutását, majd bejárta a ranglétrát, volt Békéscsaba tűzoltóparancsnoka, kirendeltségvezető, igazgatóhelyettes, majd megbízott igazgató. Kiemelte: Kiss András a 30 év alatt kellő szakmai ismereteket, tapasztalatokat szerzett.

Kiss András beszédében felidézte, hogy amikor 1988-ban belépett a békéscsabai laktanyába, a közösség azonnal befogadta, őt pedig megfogta a laktanya hangulata. Aláhúzta: minden beosztásban kiváló kollégák vették körül, és nincs ez másként most sem. Az elmúlt 30 év alatt sok mindent meg- és átélt, például a járművek és a felszerelések fejlődését.

Nagy megtiszteltetés és nagy felelősség is az igazgató kinevezés – folytatta, hozzáfűzve, hogy mindegyik szakterület újabb és újabb kihívásokkal néz szembe. Gyors, szakszerű és jogszerű, költséghatékony szakmai munkára van szükség, kijelentette, hogy ehhez Békés megyében minden feltétel adott. Beszédét azzal zárta, hogy büszke a kinevezésre, és mindent megtesz azért, hogy Békés megyében biztonságban élhessenek az emberek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában