pogácsafesztivál videóval

2018.08.12. 19:45

Idén is kisütötték a tarisznyábavalót Kétegyházán

Idén tizenkettedik alkalommal rendezték meg a pogácsafesztivált a településen.

B. O.

Hétvégén kicsik, nagyok, helyiek és vendégek, valamint a testvértelepülésekről érkezők Kétegyháza Fő terén gyűltek össze, hogy közösen ünnepeljék a nagyközség legnagyobb rendezvényét és ápolják hagyományaikat.

 

A fesztivál lényege ugyanis a hagyományápolás, emlékezés arra, hogy miként alakult ki a mai település. Az első írásos emlékek szerint a mai Kétegyházán letelepülő ősök sárpogácsákat gyúrtak, majd eldobálták azokat. Az első házak pedig ott épültek ahová ezek hullottak. Innen a pogácsafesztivál ötlete, ahol már nem sárból, hanem tésztából készítenek finomságokat a helyiek.

A rendezvényen többek közt főzőverseny és természetesen pogácsasütő verseny is volt, és mivel Kétegyházán sokan román gyökerekkel rendelkeznek, a román hagyományok a sós finomságok készítésénél is jelen voltak. Mindezek mellett többféle színpadi műsor, tánc, folklór, koncertek valamint utcabál szórakoztatta a megjelenteket. A vasárnap estét pedig tűzijátékkal zárják a szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában