legális fal

2018.07.29. 17:22

Szabad lesz a graffiti Kondoroson, felavatták a legális falat

Szombaton reggel graffitis fiatalok érkeztek Kondorosra. Még mielőtt bárki vandalizmust sejtene a háttérben, leszögezzük, hogy semmi ilyesmiről nincs szó, hiszen éppen azért érkeztek, hogy felavassák a város – sőt, a megye – jelenleg egyetlen legálisan festhető falát.

T.-V. F.

Nemcsak a Békésből, hanem még Pest és Jász-Nagykun-Szolnok megyéből is érkeztek olyan alkotók, összesen heten, akik örömmel vettek részt a kondorosi Ifjúsági Műhely udvarában található fal felavatásán. Mint megtudtuk, amint megérkeztek a fiatalok, nyomban hozzáláttak a vázlatok felrajzolásához.

 

– Az Ifjúsági Műhelyet egy baráti társaság hozta létre 2014. elején egy régi katolikus általános iskola épületében azzal a céllal, hogy a helyi és a környékbeli fiataloknak biztosítsanak lehetőséget szabadidejük hasznos és tartalmas eltöltéséhez. Az amatőr művészek tevékenységének támogatása és bemutatása is ezt a célt szolgálja, ezért az idei évre – egy romos épület lebontásával – egy szabadtéri színpad is ki lett alakítva. A színpad Deák utca felőli része és a mellette található betonkerítés a jövőben szabadon használható felületként szolgál a graffitisek számára – mondta el hírportálunknak Tokár János, a műhely vezetője.

Kéri Petya vésztői graffitis szerint ez egy rendkívüli kezdeményezés, mely elősegítheti a graffiti pozitívabb társadalmi megítélését, hiszen nehéz úgy értékteremtő rajzokat előállítani, ha nincsenek megfelelő körülmények, felületek biztosítva a festésre – tudomása szerint a legközelebbi szabadon festhető felületek Szolnokon és Szegeden találhatók, így a kondorosi legálfal megyei szinten is jó lehetőség a térség graffiti kedvelői számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában