Békéscsaba

2018.07.23. 11:48

Sajtótájékoztatón értékelték az időközi választást

A Fidesz-KDNP színeiben induló Paláncz György nyerte a vasárnapi időközi választást, amit Békéscsaba 8. számú egyéni választókerületében írtak ki.

L. B.

Bár több mint 4100-an mondhattak volna véleményt, a választópolgárok csupán 16,7 százaléka járult az urnák elé. A 690 érvényes voksból 371-et, 54 százalékot zsebelt be a kormánypárti jelölt, a függetlenként induló Körömi János pedig 319-et, 46 százalékot kapott – derült ki a valasztas.hu oldal adataiból.

Paláncz György személyében egy olyan jelölt nyert az ellenzék támogatását élvező, hivatalosan függetlenként induló jelölttel szemben, aki méltón képviseli majd a körzetben élőket és érdekeiket – mondta a hétfőn, az Alsó-Körös sor és a Zsíros utca sarkán lévő hídnál tartott sajtótájékoztatón Herczeg Tamás országgyűlési képviselő, aki az április 8-ai országgyűlési képviselői választásokat követően lemondott önkormányzati képviselői mandátumáról, és ezért kellett kiírni az időközi voksolást.

Fotó: Imre György

Hanó Miklós, Békéscsaba alpolgármestere, a helyi Fidesz elnöke szerint is aktív lesz Paláncz György, aki tovább viszi majd az elkezdett és tervezett fejlesztéseket, és akivel kiválóan lehet majd együtt dolgozni a békéscsabai Fidesz-frakción belül.

Megtisztelő, hogy a 8. számú egyéni választókerületben élők alkalmasnak találtak arra, hogy őket képviselve folytassam a Herczeg Tamás országgyűlési képviselő által elkezdett munkát – nyilatkozta Paláncz György, aki megköszönte a választópolgárok bizalmát. Hozzátette: a jövőben folytatni kell az elkezdett fejlesztéseket, a tervek megvalósítását. A körzet járásakor megismerkedett a feladatokkal, kisebb-nagyobb problémákkal találkozott, azokat szintén orvosolni kell.

Kiemelte: a kampányt követően az igazi munka csak most kezdődik. Azt is hangsúlyozta: azért dolgozik majd, hogy ne csak azok győzzenek, akik rá húzták be az ikszet az időközi választáskor, hanem azok is, akik a másik jelöltet támogatták.

Előzmények:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában