közgyűlés értékelése

2018.06.22. 14:22

Rendben van Békéscsaba pénzügyi helyzete

Szarvas Péter polgármester, a Fidesz-frakció (Hanó Miklós alpolgármester és dr. Ferenczi Attila tanácsnok) és az MSZP (Miklós Attila) pénteken sajtótájékoztatókon értékelték a csütörtöki közgyűlést.

Licska Balázs

Szarvas Péter azt mondta: nem szavazta meg a diétás étkeztetés térítési díjainak 8,4 százalékos emelését, tavaly is volt egy 5 százalékos növelés. A parkolási díjak 10 százalékkal emelkednek, de kiemelte: szombaton a jövőben sem kell fizetni. Hangsúlyozta: a városháza előtti emlékkő marad a városháza előtt, méltó helye lesz a szószék mellett, egy talapzaton. Nagy Ferenc alpolgármester a költségvetésről kifejtette: rendben van a város pénzügyi helyzete. Borbola István fejlesztési tanácsadó részletezte az induló fejlesztéseket: bicikliutak épülnek, megújul a vásárcsarnok, a piac.

A csütörtöki közgyűlés. /Fotók: Lehoczky Péter/

A költségvetés elfogadásakor jelezték, hogy milyen ingatlanok eladásából biztosítanák a vagyoni bevételeket – mondták a Fidesz-frakciónál, hozzátéve, ezért döntöttek most úgy, hogy megválik a város a balatonszárszói üdülőtől. Hangsúlyozták: a főtéren egy méltóbb és jobban látható helyre kerül az emlékkő, aminek áthelyezésére rábólintott a helyi és országos szlovák önkormányzat is. Kiemelték: a városfejlesztési nonprofit kft. remek munkát végez. A minap komoly ellenőrzést kapott a cég a több milliárd forintos útfelújítással kapcsolatban, és nem merült fel semmilyen hiányosság.

A családi ezüstöt értékesíti a város – mondták az MSZP-nél, utalva arra, hogy eladnák a balatonszárszói nyaralót. Hozzátették: csak egy ideig lehet ingatlanok értékesítésével tömködni a költségvetés réseit, mivel egyszer elfogynak. Ha nem lesz megoldás a bevételek növelésére, a kiadások csökkentésére, szűkös évek várnak a városra.

A csütörtöki közgyűlésről szóló online tudósításunkat ide kattintva olvashatja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában