békéscsaba

2018.06.20. 13:36

Idén is komoly sikereket értek el a közgések

Továbbra is az ­ország legjobb középiskolái között van a Közgé, a BSZC Széchenyi István Két Tanítási­ Nyelvű Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma­ – nyilatkozta lapunknak ­Paláncz György.

L. B.

Paláncz György

Az igazgató sorolta, hogy a Zrínyi Ilona matematikaverseny összesített eredményei alapján az intézmény csapata kapta meg a Zrínyi Ilona-­kupát. Sikeresen szerepeltek a diákok az ágazati és ágazaton kívüli szakmai érett­ségi vizsgatárgyak versenyén (ÁSZÉV­), az országos szakmai tanulmányi versenyen (OSZTV) és az országos középiskolai tanulmányi versenyen (OKTV) is többek között. Ismertette: a legutóbbi felmérések, összesítések szerint, a középiskolák között – az érettségi, a kompetenciafelmérések és a felvételi pontszámok alapján – a harmadik legjobb szakgimnázium volt az országban a Közgé, a közgazdasági intézmények közül pedig a legjobb.

Paláncz György igazgató az utóbbi időszak serlegeivel. /Fotó: Imre György/

Paláncz György kiemelte: a tanulók nemcsak a szakmai és a természetismereti tantárgyakból, matematikából érnek el kiváló eredményeket, hanem a humán jellegűekből is, hiszen többen érdemeltek ki például Kazinczy-emlékérmet. Emellett komoly sportsikereket is elkönyvelhetett az elmúlt években a Közgé, például a rangos nemzetközi kézilabdatornán, a Bibó Kupán első lett a csapat.

– Ezek a sikerek, eredmények nem valósulhattak volna meg, ha nem egy odaadó és szakmailag felkészült tantestület dolgozna az intézményben – hangsúlyozta az igazgató. Paláncz György a jövővel kapcsolatban aláhúzta: az eredményeket megtartanák, a színvonalból nem engednek, emellett pályázatokban igyekeznek továbbra is aktívak lenni. Az Erasmus+ révén bővítenék a Közgé nemzet­közi kapcsolatrendszerét, a gyerekek Máltára utazhatnának szakmai gyakorlatra.

A beiskolázási számokról megosztotta: két-háromszoros a túljelentkezés, úgy, hogy ­bizonyos képzéseknél felvételi­ vizsgán is meg kell felelnie a gyerekeknek. Bár teljesíteni­ kell, és mindenki számára ­világos, hogy nem szórakozni érkeznek a Közgébe, a közösségi élet igencsak pezsgő, rendezvények során kapcsolódhatnak ki a tanulók. A felvételi arány kedvező, a tavalyelőtti adatok alapján a 153 végzősből 130-at felvettek a felsőoktatásba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában