fejlesztés

2018.06.14. 10:13

Gyermekmegőrzőt avattak az orosházi kórházban

A kórház 2015 és 2017 között háromszor megkapta a családbarát intézmény minősítést, néhány hónapja a szülészet-nőgyógyászati osztály lett családbarát. Újabb intézkedéseket és fejlesztéseket tesz a menedzsment dolgozói és betegei érdekében – erről is beszélt a csütörtökön átadott új, kórházi gyermekmegőrzőt bemutatva dr. Duray Gergő főigazgató.

Cs. I.

A rendelőintézet földszintjén gyerekbarát helyiséget alakítottak ki a korábbi sikeres pályázataik forrásának és helyi vállalkozók felajánlásának köszönhetően. Ide a kórház dolgozói, illetve a vizsgálatokra érkező betegek a kezelés, a vizsgálat ideje alatt bevihetik gyermeküket. A délelőtti órákban biztosítják a jövő héttől a felügyeletet, így a felnőttek nyugodtan intézhetik dolgukat. Ugyanezt megtehetik a kórház dolgozói is.

Az ünnepélyes átadáson elismeréssel szólt az orosháziak törekvéseiről dr. Horpácsy Balázs, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ Dél-Alföldi területi igazgatója. Kiemelte, a családi közösségben ha valaki megbetegszik, azt megérzik a hozzátartozók, a segítség bárki részéről is érkezik, jól jön. A kórház a maga módján hozzájárul ahhoz, hogy nyugodtan intézhesse a beteg a vizsgálatokat, mert tudja, gyermeke jó helyen van. Dávid Zoltán polgármester köszönetét fejezte ki az újabb, példás fejlesztés láttán.

A szerző felvételei.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában