tomboló időjárás

2018.06.29. 20:46

Félelmetes vihar csapott le Békésre

Félelmetes vihar csapott le pénteken 16 és 17 óra között Békés egyes részeire – tájékoztatta lapunkat Mucsi András.

P. G.

Az önkormányzati képviselő elmondta, az időjárás tombolása elsősorban a választókörzetét, Ibrányt és Hatházt érintette a településen belül.

Mucsi András felvételei

Összesen 38 milliméter eső esett, ami a nyári hónapokra jutó csapadék átlagos mennyisége. A szelet pedig ráadásként jég is kísérte.

Mucsi András – aki a vihart követően végigjárta a teljes körzetét – kérdésünkre kifejtette, a pusztítás különösen komoly problémákat okozott a Fábián, a Tóth, a Kasza és a Kispince utcában, illetve a ligetben.

Akadt, ahol egész fenyőfát csavart ki tövestől a szél. Másutt nagyobb ágakat, gallyakat szaggatott le, másutt vezetékre esett egy faág, s a ligetet is letarolta az időjárás tombolása.

A képviselő kiemelte, az önkormányzati tűzoltóság munkatársai azonnal hozzáláttak a kárelhárításhoz, és este nyolc óra körüli időpontra mindenütt járhatóvá tették az utakat, utcákat, amit Mucsi András nagyon komoly teljesítményként értékelt.

Olvasónk jelezte, hogy Békésen a Vásárszél utcánál csavarodott ki egy fa a vihar következtében, a gyökere enyhén korrodált volt. Épületben nem tett kárt, de az utat és a garázsokat elzárta. A békescsabai tűzoltók megszűntették az akadályt.

A képet olvasónk készítette

 

Békés egyik benzinkútjánál az útpadkát lepte el a víz.

Beküldött fotó

 

 

Egy másik olvasónknak sikerült megörökíteni a Jantyik – Fábián utca kereszteződésében bekövetkezett károkat. A Jantyik utcán található óvoda előtt egy gally telefonvezetéket sodort magával.

Kaptunk olyan képet is, melyen a város határából is látszik a vihar.

Ugyanezen kép készítője a városban is lencsevégre kapott egy megtépett fát.

Amennyiben Ön is találkozott hasonló károkkal, esetleg sikerült is megörökítenie azokat, kérjük, hogy a fotókat némi leírással küldje el a [email protected] címre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában