Magyar Ügyészség Napja

2018.06.15. 10:27

Elismerték a kimagasló színvonalon végzett szakmai munkájukat

Az első magyar királyi ügyészségi törvény 1871. évi kihirdetésének, és ezzel az önálló ügyészségi szervezet létrehozásának az emlékére 1991. óta minden év június 10-én ünnepeljük a Magyar Ügyészség Napját.

A Magyar Ügyészség Napja alkalomból a Legfőbb Ügyész a június 12-én Budapesten, az Igazságügyi Palota dísztermében tartott ünnepségen elismeréseket és pályadíjakat adott át. Az ünnepség díszvendége Ladislav Hamran, az EUROJUST elnöke volt.

A Békés megyében szolgálatot teljesítő ügyészségi alkalmazottak közül a legfőbb ügyész úr az ügyészségen adományozható legmagasabb elismerésben, Kozma Sándor-díjban részesítette dr. Nagy Sándor címzetes főügyészségi ügyészt, az Orosházi Járási Ügyészség vezetőjét, több évtizede kimagasló színvonalon végzett szakmai és vezetői munkája elismeréséül.

Dr. Juhász Lajos főügyészségi ügyész Magyar István-díjban részesült. Ez a díj annak az ügyészségi alkalmazottnak adományozható, aki szakmai munkáját hivatástudattal és tartósan magas szakmai színvonalon végzi.

A „Kozma Sándor” tudományos pályázaton dr. Antali Dániel békéscsabai járási ügyészségi alügyész II. díjat nyert, melyet a fővárosi ünnepségen Polt Péter legfőbb ügyésztől vehetett át.

Dr. Veress Gabriella megyei főügyész a június 8-án tartott gyulai ünnepségen hosszú ideje kiemelkedő szorgalommal és lelkiismeretesen végzett munkájuk elismeréseként Eredményes Munkáért Oklevélben részesítette dr. Képíró Tibor főügyészségi ügyészt, dr. Tihanyi Zsolt gyulai járási és nyomozó ügyészségen szolgálatot teljesítő főügyészségi ügyészt, Fábiánné Lovász Olga főügyészségi tisztviselőt, Ősz Zoltán Józsefné orosházi járási ügyészségi írnokot, valamint Csete János főügyészségi gépkocsivezetőt – olvasható a Békés Megyei Főügyészség közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában