hagyományőrző fesztivál

2018.06.26. 18:19

Csatára készülnek a gerlai falunapon

Katonai hagyományőrző fesztivállal egybekötött falunapot tartanak szombaton Gerlán – jelentették be a szervezők egy keddi sajtótájékoztatón a Csabagyöngye Kulturális Központban.

Busi Ottó

Előbbit a Békés Megyei Károlyi-huszár és Honvéd Hagyományőrző és Kulturális Egyesület, valamint a Gerlai Wenckheim Társaság, utóbbit pedig a Hajnal-Lenkey-Jázmin Utcai Általános Művelődési Központ szervezi. A bemutatott tervek alapján mindkét esemény érdekes programokat kínál, így a katonai fesztivál, valamint a falunap is egész napos tartalmas és élménydús elfoglaltságot jelenthet a kicsik, illetve nagyok számára egyaránt.

Mindezek kapcsán Szente Béla, a Csabagyöngye Kulturális Központ igazgatója úgy fogalmazott, példaértékű települési összefogás valósult meg a két rendezvény szervezésekor.

Mayerhoffer Miklós, az egyesület elnöke elmondta, az eseménnyel szeretnék felhívni a figyelmet a megmentésre váró gerlai kastélyra, valamint – szavaival élve – céljuk, hogy életet leheljenek az épületbe.

Szegfű Ferencné, a művelődési központ vezetője úgy nyilatkozott, örömmel vette, hogy a katonai fesztivállal egy újabb tartalmas elemmel bővül az immár hagyományosnak mondható gerlai falunap.

A jelenlévők a programok közül kiemelték, azt a nagyszabású 1848-as csatajelenetet, amelyben több mint száz hagyományőrző vesz részt, akik többek közt ágyúkkal és különböző pirotechnikai eszközökkel teszik még látványosabbá a csatát. Mindezek mellett többféle kor hadseregének tábori életét is bemutatják a szervezők. Ezeken kívül lesznek népi szabadtéri játékok és táncok, valamint a kicsiknek egész napos programok, ugrálóvárak és lufihajtogatás is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában