felújítás

2018.05.07. 11:40

Több hónapra lezárják a Körös-hidat Gyomán

A Gyomai Hármas-Körös-híd alépítményeinek (a hídszerkezetet alátámasztó hídfők, pillérek, háttöltések) állapota miatt ezek felújítása vált szükségessé.

Fotó: khesz.hu

A felújítás időszakában, a közúti forgalom biztonságos lebonyolítása, és az egyes technológiai folyamatok műszaki követelményeknek megfelelő módon történő megvalósítása érdekében a híd lezárása, azaz teljes hídzár bevezetése szükséges.

A teljes hídzár időszakában tervezett forgalomkorlátozás három fő elemből áll:

– A személygépjárművek, a maximum 7,5 tonna összsúlyú tehergépkocsik, a menetrend szerinti szóló autóbuszok, a Katasztrófavédelem, a Mentők és a Rendőrség járművei közlekedhetnek a terelőútként kijelölt un. „Olajosok útján” (a helyi viszonyokban Vitéz dűlőként ismert területen átvezető köves úton).

– A hídon a gyalogosok és a kerékpárosok a kerékpárjukat áttolva – a munkaterületen elkorlátozott területen – közlekedhetnek.

– A 7,5 tonnánál nagyobb összsúlyú tehergépjárművek és minden további gépjármű részére a szomszédos településeket érintve, az országos közúthálózaton lesz a terelőút kijelölve.

A felújítási munkákat 2018 évben tervezik elvégezni. A teljes hídzárra előreláthatólag 2018. június és 2018. augusztus hónapok között, a nyári tanítási szünet időszakában számíthatunk. A teljes hídzár pontos időpontjáról a későbbiekben adnak tájékoztatást.

Fotó: KHESZ

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában