osztályülés

2018.05.23. 19:50

Működnek a kamarai osztályok Békésben

A megjelentek egyhangú döntése alapján joghatályosan is megkezdték működésüket a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) megyei kamarai osztályai – jelentette be a NAK megyei elnöke a szervezet szerda délelőtti összevont osztályülésén.

B. O.

Dr. Kulcsár László beszámolt az elmúlt időszak aktualitásáról is. E szerint az agrárkamara a falugazdász hálózattal együtt eleget tett az egységes kérelmekkel kapcsolatos kamarai szolgáltatásoknak, százszázalékos teljesítettséggel végezték el a kérelmek benyújtását.

Az eseményen jelen volt Papp Gergely, a Nemzeti Agrár­gazdasági Kamara szakmai főigazgató-helyettese, aki a 2020-as évet követő időszak agrártámogatásairól elmondta, a teljes költségvetés nagyságrendileg ugyanazon a szinten marad, mint ami a mostani, 2020-ig tartó időszakban van. Papp Gergely hozzátette, előirányzott cél az Európai Unió keleti országaiban növelni az egy hektárra eső támogatási összegeket.

Dr. Kulcsár László megyei elnök /Fotók: Imre György/

– A vita azon van, hogy ezt a közelítést ki állja. Magyarország álláspontja az, hogy ezt azok fizessék ki, akik az uniós átlag felett kapnak támogatást – árulta el a kamara szakmai főigazgató-helyettese.

Dr. Kovács Tamás, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának igazgatója az agráriumot érintő adójogi aktualitásokról és jogszabályváltozásokról is tájékoztatta a megjelenteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában