gyereknap - videóval, galériával

2018.05.27. 19:58

Megyeszerte számos vidám program várta a gyerekeket

Május utolsó vasárnapján a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége (KHESZ) stílusosan horgászversenyre várta a gyerekeket, de megyeszerte egyéb programokat is szerveztek gyermeknapra.

B. A.

Békéscsabán, az Élővíz-csatorna partján foglaltak helyet a „kis” ho-ho-horgászok, akik a 14 év alatti és e feletti korosztályból lógathatták be pecájukat a vízbe. Néhány kivétellel szinte minden horogra akadt valami, így kisebb pontyok vörösszárnyú keszeg és kárász is került elő a csatornából. A fiatalabbak közül Nagy Miklós 1010 grammos, míg az idősebbek közül Lajos Máté 1760 grammos zsákmányával lett a legügyesebb. Ők és a további 2. illetve 3. helyezettek automatikusan részt vehetnek a szövetség júliusi sporthorgász táborában – tudtuk meg Nemes Attilától a KHESZ ügyvezető igazgatójától.

Fotó: Kiss Zoltán

A napsütéses idő, a festői vízpart és a friss levegő közel hatvan kisgyermeket vonzott a Gyomaendrődi Gyermeknapi Halfogóversenyre. A Fűzfás-zugi holtág versenypályáján nem csak fiúk de a lányok is megpróbáltak kifogni valamit, nem kevés sikerrel, hiszen minden résztvevőnek e téren sikerélménye lett. A két korcsoport első helyezettjei közel három kilónyi halat fogtak ki, melyeket természetesen a szabályoknak megfelelően vissza is engedtek a holtágba.

Tóth Malvin édesapja kíséretében érkezett a versenyre. A tíz éves kislány büszkén mutatta nyereményeit, melyek között száraz csali és egy horgászbot is volt.

– Többen voltunk lányok, én spicc bottal és csontival próbálkoztam, az 58 nevező közül hetedik helyezést értem el – újságolta a kislány.

Tóth Malvin a nyereményeivel. A szerző felvétele

A lányok körében egyre népszerűbb a horgászat, hiszen ők is kezdenek rájönni, hogy ez a szabadidő eltöltésének egyik legjobb módja, amely a természetközelség mellett a halfogás izgalmát is nyújtja egyben – árulta el dr. Hunya Miklós elnök a KHESZ elnöke.

Hozzátette, nem titkolt céljuk, hogy a gyerekeknek megmutassák a telefon nyomkodásán kívül mennyi fantasztikus élményt tudnak megtapasztalni, így megismerhetik környezetük élővilágát és a pecázók között is számos barátságra tehetnek szert.

Az elmúlt évek legsikeresebb gyermeknapi rendezvényét tudhatja maga mögött a Csabagyöngye Kulturális Központ, amely a megyei könyvtárral és a Munkácsy Mihály Múzeummal közösen az intézményeken kívül a Széchenyi utca teljes hosszában, a könyvtár melletti parkolóban és a Munkácsy Emlékházban várta a gyermekeket.

 

Mintegy 3000 vendége volt a napnak, ők koncerteket hallhattak, egyedi építésű biciklikkel ismerkedhettek, a családi asztali társasjátékok mellett különböző ügyességi játékokkal játszhattak, kézműves foglalkozásokon vehettek részt, lovagolhattak, vagy kutyákkal is játszhattak.

A Roma Gyermeknapi ünnepséget ezúttal az Árpád fejedelem téren rendezték meg, ahol minden kisgyermeknek ingyen vattacukorral és fagyival kedveskedtek, emellett a kicsik hintázhattak, kézműveskedhettek, továbbá a rendezvényen bemutatkoztak cigány gyermek tánccsoportok is, akik autentikus roma táncokat lejtettek.

 

Orosházán (kis)motorok hangjára figyeltek fel a belvárosban élők. A kétláb meghajtású járgányok felvonulásával vette kezdetét a gyermeknapi program az Árpád-kertben, ahol sok fellépő is emlékezetessé tette a vasárnapi bulit. A tótkomlósiak a Rózsa fürdőben nagymamák-féle palacsintával is megtölthették korgó gyomrukat. Nagykamaráson a szülői közösség sok éve megszervezi a gyermeknapokat. Az ideire is kínáltak meglepetést a Nagykamarás Községért Közalapítvánnyal, az önkormányzattal közösen. Például a helyszínt.

Pappné Bollók Anikó elmesélte, most a település turisztikai helyszínén, a Boda-tónál várták az általános iskolásokat és a helyi ovisokat. Érkeztek a mezőkovácsházi tűzoltók, a rendőrök, az eleki íjászok, a helyi vadászok és a horgászok, volt lufihajtogatás és sok kacagás. A szülők krumplipaprikást főztek. Medgyesegyházán is sokakat vonzott a Medgyesegyházi Nebulókért Alapítvány gyermeknapja a Schéner Mihály Általános Iskola udvarán. Igazi családi nap volt sok ingyenes programmal, játékokkal, vetélkedőkkel. Tízóraival, közös ebéddel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában